21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων για την απόδραση των πέντε κρατουμένων

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση για την απόδραση των πέντε κρατουμένων κακοποιών από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, με αφορμή δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Νίκου Ξανθουδάκη, εξέδωσε το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων, είχε αφήσει αιχμές για το γεγονός ότι δεν μεταφέρθηκαν άμεσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Κρήτη 1» οι πέντε κακοποιοί, αφού τα Σαββατοκύριακα δεν λειτουργεί η Γραμματεία στο Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων αναφέρει:

«Ενημερωθήκαμε στην υπηρεσία μας για την απόδραση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων και πραγματικά απορήσαμε αρκετοί από εμάς πώς κατάφεραν 5 ποινικοί να καταστρέψουν τα κάγκελα στον συγκεκριμένο χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και να εξέλθουν από αυτόν. Ήταν όντως μια άτυχη στιγμή όπως αναφέρει και στην δήλωση του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων κ. Ξανθουδάκης Νικόλαος αλλά αναφέρθηκε και στην Υπηρεσία μας και αυτός είναι και ο λόγος ο οποίος και ερχόμαστε να απαντήσουμε στα λεγόμενα του κ. Προέδρου, όπου εμείς προσωπικά τα χαρακτηρίζουμε το λιγότερο ανακρίβειες και επικοινωνιακές κορώνες σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τον νομό μας.

Επίσης στην δήλωση του επιχείρησε να μετατοπίσει το βάρος των ευθυνών της απόδρασης των 5 ποινικών που απέδρασαν από τα κρατητήρια στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, ενώ όλος ο νομός γνωρίζει πολύ καλά το τι έχει συμβεί. Στα Κατάστημα Κράτησης όλης της Χώρας υπάρχει κανονισμός λειτουργίας που προφανώς δεν έχετε μπει στον κόπο να τον διαβάσετε παρόλο πού έχετε διατελέσει Διοικητής της εξωτερικής φρουράς του Καταστήματος μας και δεν έχετε ενημερωθεί για το πως πραγματοποιείτε μια μεταγωγή και από πόσα διαφορετικά τμήματα της υπηρεσίας μας πρέπει να περάσει ένας κρατούμενος έως ότου εισέλθει εντός του Καταστήματος στο κελί όπου και θα κρατείται.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι τα τμήματα της υπηρεσίας μας που λειτουργούν για την παραλαβή ενός κρατουμένου είναι ( Γραμματεία, Κοινωνική Υπηρεσία,Ψυχολόγος, Ιατρός, Λογιστήριο,Φυλακτικό προσωπικό) και δεν δικαιούνται να πληρώνονται Σαββατοκύριακα. Επίσης για να παραλάβουμε έναν κρατούμενο υπάρχει και ωράριο παραλαβής παράδοσης με Διαταγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου και αναφέρει ρητά τις μέρες και τις ώρες όπου και πραγματοποιούνται μεταγωγές κυρίως για λόγους ασφάλειας.

Προφανώς ούτε και για αυτό έχετε μπει στον κόπο να ενημερωθείτε. Ενημερωθήκατε εάν την Παρασκευή 4-2-2022 που ήταν να παραλάβουμε τους παραπάνω κρατούμενους υπήρχαν στο Κατάστημα μας ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις, Εξωτερική Φρουρά και Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι λόγο έκνομων ενεργειών που υπήρχαν; Πόσες φορές έχουν κρατηθεί στα κρατητήρια ποινικοί κρατούμενοι για μεταγωγή τους από και προς το Κατάστημα Κράτησης Χανίων; Γνωρίζετε εάν υπάρχει επαρκές προσωπικό σε όλα τα τμήματα της Υπηρεσίας μας που προανέφερα για να πραγματοποιούνται μεταγωγές 24 ώρες της ημέρας όπως αναφέρετε στην δήλωσή σας;

Οι εργαζόμενοι σε μια υπηρεσία έχουν ωράριο ή πρέπει να καταπατηθούν τα εργασιακά του δικαιώματα και να αλλαχθεί ο Δημοσιοϋπαλληλικος κώδικας για να λειτουργήσει η υπηρεσία μας σύμφωνα με τις δηλώσεις σας. Μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες του συγκεκριμένου συμβάντος σε άλλους και όχι στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων; «Η αναζήτηση για να βρούμε κάποιον να ρίξουμε το φταίξιμο είναι πάντα επιτυχής.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...