26.8 C
Chania
Saturday, June 1, 2024

«Ανακούφιση» (!) εκφράζει του γερμανικού ΥΠΕΣ μετά την εξόντωση του πιθανού τρομοκράτη

Ημερομηνία:

Πολλά ερωτηματικά γεννά η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης στην είδηση της δολοφονίας του κύριου ύποπτου ως δράστη της επίθεσης στο Βερολινο. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στην είδηση του θανάτου του εξέφρασε την ανακούφισή του:

«Πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι πρόκειται πραγματικά για το πρόσωπο αυτό και, αν επιβεβαιωθεί, τότε το υπουργείο Εσωτερικών είναι ανακουφισμένο που το άτομο αυτό δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τομπίας Πλάτε.

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι όλα συνέβησαν, γύρω στις 3 τα χαράματα στην πλατεία Πρωτομαγιάς, στην περιοχή Σέστο Σαν Τζιοβάνι, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν τον ύποπτο για έλεγχο ρουτίνας.

Ο ύποπτος, ο οποίος ήταν πεζός, φέρεται να τράβηξε 22άρι πιστόλι και να άνοιξε πυρ εναντίον τους φωνάζοντας Αλλαχού Ακμπάρ.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο μακελάρης του Βερολίνου και να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου (Photo).

Στο σακίδιο του υπόπτου βρέθηκε εισιτήριο τρένου από το Παρίσι. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έξω από το σταθμό των τρένων, πιθανότατα μόλις είχε φτάσει στο Μιλάνο.

Πάντως, εντύπωση κάνουν οι συνθήκες θανάτου του με αρκετούς να αναρωτιούνται γιατί δε συνελήφθη για να ανακριθεί για τα γεγονότα και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτά.

Τι λέει η οικογένεια του πιθανού τρομοκράτη

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του Τυνήσιου μακελάρη, που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα στο κέντρο του Μιλάνου, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Δημοσιογράφος της Deutsche Welle επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αδερφό του Ανίς Αμρί, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε σοκαρισμένοι και όλη η οικογένεια είναι σε άσχημη κατάσταση».

Σύμφωνα με το Spiegel, η μητέρα του κατηγόρησε τις γερμανικές αλλά και τις ιταλικές αρχές για τον θάνατό του. «Γιατί δεν τον στείλανε στην Τυνησία; Γιατί δεν καταδικάστηκε; Γιατί δεν τον συνέλαβαν;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Οι υπεύθυνοι ασφαλείας στην Ιταλία και τη Γερμανία είναι συνυπεύθυνοι. Τον έπιασαν δυο τρεις φορές».

 

Με πληροφορίες από topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλιβερή πρωτιά της Κρήτης στην κατανάλωση αλκοόλ ακόμη και στις μικρές ηλικίες

Η Κρήτη κατέχει θλιβερή πρωτιά στην κατανάλωση αλκοόλ, με...

Γερμανική Κατοχή και «οι Μικροί Ήρωες» της Kρήτης

Της Άννας Κωνσταντουδάκη - Αγγελάκη Δεν ήταν μόνο ο Γιώργος...

37 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου

Σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε να πλέει σε δυσχερή...