17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αναμένουν 2,25 εκατομμύρια αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ

Ημερομηνία:

Οι Αμερικάνοι αρχίζουν να χάνουν τις δουλειές τους λόγω της πανδημίας κορωνοϊού και της απουσίας μέτρων προστασίας των θέσεων εργασίας και οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα και γρήγορα.

Σύμφωνα με την κυβερνητική έκθεση της προηγούμενης Παρασκευής 281.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη βδομάδα. Καταγράφηκε μία αύξηση της τάξης του 33% σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα και η μεγαλύτερη αύξηση από το 1992.

Όμως η έκθεση της επόμενης βδομάδας θα είναι πολύ χειρότερη, λένε οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Προβλέπουν ότι η έκθεση θα δείξει ότι 2,25 εκατομμύρια Αμερικάνουν έχουν κάνουν αίτηση για επίδομα ανεργίας, 8 φορές περισσότεροι από αυτούς που έκαναν την προηγούμενη βδομάδα όπου καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό αιτημάτων στην ιστορία.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε στοιχεία που καταγράφουν μία δίχως προηγούμενο αύξηση απολύσεων την προηγούμενη βδομάδα. Αεροπορικές εταιρείες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, όλα βρίσκονται υπό την απειλή λουκέτου καθώς οι άνθρωποι κλείνονται στα σπίτια τους.

Το Τμήμα Οικονομικών Ευκαιριών της Φλόριντα έλαβε 76.000 τηλέφωνο μεταξύ της Δευτέρας και της Τετάρτης όταν όλη την προηγούμενη βδομάδα είχε λάβει 28.000 τηλέφωνα. Το Τμήμα ενημέρωση ότι προσανατολίζεται στο να προσλάβει 100 άτομα μόνο για να απαντούν σε αιτήματα για έκδοση επιδομάτων ανεργίας.

Την Πέμπτη, το αντίστοιχο τμήμα της Νέας Υόρκης έλαβε 159 τηλεφωνήματα. Συνήθως η υπηρεσία λαμβάνει 10.000 τηλεφωνήματα ημερησίως.

Ακόμα και με μία συντηρητική εκτίμηση πάνω από 1.000.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυτή τη βδομάδα, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους 695.000 που είχαν καταγραφεί στις 2 Οκτωβρίου του 1982.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ