21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Αναντιστοιχία λόγων και έργων”: Δήλωση Δημοτικής Συμβούλου Νάνσυς Αγγελάκη για τον 1 χρόνο θητείας Τάσου Βάμβουκα

Ημερομηνία:

Για αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και έργων κατηγορεί η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους δημαρχιακής θητείας.

Πιο αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την ημέρα που ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στην κεντρική ομιλία του στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενόψει των δημοτικών εκλογών, δεσμευόταν:

-για ένα δήμο μητροπολιτικό, που θα αξιολογεί και θα σχεδιάζει στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει κάθε περιοχή του, κάθε επιμέρους δημοτική ενότητα.

-για ένα δήμο με πλήρη διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες του.

-για ένα δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, ανοικτό στους πολίτες.

-για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, με σεβασμό στο περιβάλλον.

-για ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων, αλλά και περιαστικής ανάπλασης και δημιουργίας παραλιακού μετώπου με την κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, από τον Κλαδισό ως το πάρκο των Αγίων Αποστόλων

-για κοινωνικές δομές που θα προσφέρουν ουσιαστικά, με σεβασμό στην ανάγκη και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας.

Με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της παράταξής του.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι πολίτες- δημότες αυτού του δήμου, αναρωτιούνται: Τι από όλα αυτά έχει προχωρήσει, έχει υλοποιηθεί;

«Δεν μας ενδιαφέρει η τακτική του εντυπωσιασμού, μας ενδιαφέρει να γίνει η δουλειά. Εργαζόμαστε μεθοδικά και αποτελεσματικά. Όσοι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας σύρουν στο δικό τους ρυθμό, δεν θα τα καταφέρουν», είχε τονίσει στις 23/3/2015 ο κ. Βάμβουκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου και τον προγραμματισμό δράσεων της δημοτικής αρχής το ερχόμενο διάστημα.

Μία συνέντευξη, η οποία στηριζόταν ακόμη μία φορά σε υποσχεσιολογίες.

Με δείγματα γραφής για το έργο που θα… υλοποιηθεί προσεχώς, το κλείσιμο των λακκουβών…. Όταν μάλιστα λίγους μήνες πριν –προεκλογικά- κατηγορούσε την τότε δημοτική αρχή ότι μόνο οι λακκούβες την ενδιέφεραν.

"google ad"

«Επιδιώκουμε ένα Δήμο εξωστρεφή, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τόσο της εποχής όσο και της καθημερινότητας, αντί για ένα Δήμο βιτρίνα», είχε δηλώσει τότε ο νυν δήμαρχος.

Σήμερα, λοιπόν, ένα χρόνο μετά, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά: Πού είναι ο σχεδιασμός για όλα εκείνα για τα οποία είχε δεσμευτεί;

Πού είναι οι κοινωνικές δομές; Πού είναι τα τεχνικά έργα, αφού και εκείνα που σήμερα υλοποιούνται έχουν ξεκινήσει με βάση τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής; Πού είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο το φάσμα του δήμου Χανίων; (έχουμε δυστυχώς μείνει με την… ανάμνηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και την… μοναδική φάτνη από νέον!).

Πού είναι η δημοκρατικότητα στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων;

Θα μπορούσε κάποιος να αντιπαραθέτει σωρεία από τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις του κ. Βάμβουκα σε σχέση με το πραγματικό γίγνεσθαι.

Όμως οι δημότες έχουν αντίληψη και κρίση. Βλέπουν και κρίνουν. Και βέβαια περιμένουν, μην ξεχνώντας ότι ο… χρόνος γρήγορα κυλά!».

Νάνσυ Ναυσικά Αγγελάκη,

πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.,

πρώην αντιδήμαρχος,

πρώην πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...