Πιο αναλυτικά, την αναστολή της λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ανακοίνωσε σε χθεσινή σύσκεψη αλλά και εγγράφως ο καρδιοχειρουργός Γιώργος Λαζόπουλος αφού πλέον δεν διασφαλίζεται μόνιμο διαθέσιμο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς που χειρουργούνται και το τμήμα δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν προχθές το πρωί ακυρώθηκε επέμβαση γυναίκας με στεφανιαία νόσο που μετά από αναμονή πολλών μηνών σε λίστα για να μπει στο χειρουργείο ενημερώθηκε ότι η εγχείρηση δεν μπορεί να γίνει αφού όλα τα κρεβάτια στη ΜΕΘ ήταν γεμάτα και έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του τμήματος που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο έστειλε επιστολή στη διοίκηση με το τελεσίγραφο ότι η κλινική σταματά τη λειτουργία της αφού δε διασφαλίζεται κρεβάτι εντατικής. Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την μονάδα και τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Χαριτάκης όσο και ο διοικητής της ΔΥΠΕ Αντώνης Γρηγοράκος ο οποίος μάλιστα έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ανοίξει το καρδιοχειρουργικό τμήμα, διαβεβαιώνουν ότι θα καταβληθούν νέες προσπάθειες για να ενισχυθεί η Καρδιοχειρουργική με προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό στο οποίο οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καρδιοχειρουργός Γ. Λαζόπουλος, αδυνατεί να συνεχίσει να λειτουργεί το τμήμα υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ διαψεύδει!

Την ίδια στιγμή όμως, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Χαριτάκης, διέψευσε τις φήμες, όπως τις αποκάλεσε, περί λουκέτου στην Καρδιοχειρουργική Κλινική αφού θεωρεί ότι διασφαλίζονται οι απαραίτητες προυποθέσεις που αφορούν το εξειδικευμένο προσωπικό και τη μία κλίνη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.
Ο κύριος Χαριτάκης διβεβαίωσε πως η κλινική “δεν κλείνει, δεν υποβαθμίζεται, δε μετακινείται”, ως απάντηση στον διευθυντή του τμήματος της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, Γιώργου Λαζόπουλου, ο οποίος δήλωσε πως αναστέλεται η λειτουργία της.
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, το νοσοκομείο αναμένει 4 εξειδικευμένους νοσηλευτές από τη ΜΕΘ  εξέλιξη που προέκυψε μετά από επικοινωνία του διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ και αναμένεται να προσληφθεί επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό για την καρδιοχειρουργική κλινική.
Ο κ. Χαριτάκης ανέφερε πως “και σήμερα θα γινόταν χειρουργείο αλλά δεν έγινε λόγω απεργίας”, ενώ στόχος είναι τα δύο χειρουργικά “τραπέζια” την εβδομάδα.

Πηγή: Πατρίς, neatv.gr