14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων για τους σεισμόπληκτους ζητά ο Β. Κεγκέρογλου

Ημερομηνία:

Με ερώτηση στα Υπουργεία  Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών,ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά αναστολή δανειακών υποχρεώσεων για τους σεισμόπληκτους

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Ο σεισμός των 6 ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας καθώς και γειτονικών Δήμων, σε συνέχεια της επαναλαμβανόμενης έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν περιέλθει σε απόγνωση και εύλογα ζητούν από την πολιτεία συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, αφού έχουν αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους.

Στη κατεύθυνση αυτή, ζητάμε να αναλάβετε πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση τραπεζών προκειμένου τα πιστωτικά ιδρύματα να:

-Αναστείλουν για δώδεκα (12) μήνες, τις  πληρωμές των κάθε μορφής ενήμερων δανειακών υποχρεώσεων,

-απέχουν, για το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα, από την λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης.

-αναστείλουν τις προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή από την 27.9.2021 και μέχρι την 31.12.2021, για τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στους Δήμους που επλήγησαν.

Επειδή τα παραπάνω είναι ζωτικής σημασίας για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Τι συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα αναλάβετε προκειμένου τα πιστωτικά ιδρύματα (συστηματικά και μη) να προχωρήσουν άμεσα σε πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και έχουν απόλυτη ανάγκη;

-Τι άλλα μέτρα στήριξης εξετάζετε για τους πληγέντες;».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ