21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αναστολή πλειστηριασμών μόνο για «ένα συγκεκριμένο διάστημα» ενώ τα χρέη συσσωρεύονται

Ημερομηνία:

Σε πρόβλεψη για «μη υλοποίηση πλειστηριασμών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με ερωτήματα να προκαλούνται από την αναφορά του σε όριο, το οποίο απέφυγε να διευκρινίσει. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, που τονίζει «η κυβέρνηση όχι απλώς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν αλλάζει ρότα για την ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά διά του κ. Σταϊκούρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους ερχόμενους μήνες».

«Έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με τους θεσμούς έτσι ώστε να υπάρξει πρόγραμμα Γέφυρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Άρα θα βοηθήσουμε για τους επόμενους 9 μήνες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για μη υλοποίηση πλειστηριασμών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, αποφεύγοντας να αναφερθεί συγκεκριμένα, την ώρα που ο Πτωχευτικός Νόμος – Οικονομική φυλακή που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση έχει ανασταλεί για λίγους μήνες. Για τα φυσικά πρόσωπα η αναστολή έχει διάρκεια 5 μήνες, μέχρι την 1η Ιουνίου και για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, δύο μήνες, μέχρι την 1η Μαρτίου.

Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τη πανδημία, το οποίο αφορά πάγια έξοδα, που πραγματοποιήθηκαν από το Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Όπως είπε η δυνατότητα επιδότησης φτάνει έως τα 3 εκατ. ευρώ. Η διάταξη περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά της, η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, δηλώνει ότι την ώρα που μειώνονται τα εισοδήματα και αυξάνονται τα χρέη, «η κυβέρνηση όχι απλώς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν αλλάζει ρότα για την ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά διά του κ. Σταϊκούρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους ερχόμενους μήνες».

Προσθέτει επίσης, ότι «δια του κ. Σκυλακάκη απορρίπτει τη ρύθμιση των χρεών με κούρεμα βασικής οφειλής», για να τονίσει ότι «οι ιδεοληψίες τους έχουν καταντήσει επικίνδυνες».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στην ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Αναφέρει ειδικότερα ότι σύμφωνα με αυτή 4 στα 10 νοικοκυριά υπέστησαν σημαντική μείωση του εισοδήματός τους το 2020 και ότι τα 7 στα 10 νοικοκυριά που ζουν από την επιχειρηματική δραστηριότητα είχαν μείωση εισοδήματος πάνω από 27%. Επιπλέον, αναφέρει ότι πάνω από το 35% των νοικοκυριών όχι απλώς δεν προσδοκά βελτίωση αλλά αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης και ότι 1 στα 3 λαϊκά νοικοκυριά βρίσκεται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του.


Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...