20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αναταράξεις στη ΝΔ μετά το “δεν παραιτούμαι” του Σαμαρά: Καραμανλής και Μεϊμαράκης έφυγαν – Η Μπακογιάννη ζητά έκτακτο συνέδριο

Ημερομηνία:

Αναταράξεις προκαλεί στη ΝΔ η ξεκάθαρη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν παραιτείται επειδή, όπως λέει, οι στιγμές που είναι δύσκολες δεν του το επιτρέπουν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «δεν είμαι παντρεμένος με την θέση μου» αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την μάχη σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Σκέφτηκα και το έκτακτο συνέδριο αυτό όμως θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα της μέγιστης εσωστρέφειας, θα εκμεταλλεύονταν την παραμικρή δήλωση οποιουδήποτε στελέχους για να δείξουν την παραταξη ως σπαρασσόμενη σε κρίσιμες ώρες».

Ο κ. Σαμαράς είπε πως θα ανακοινώσει εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξειευρύτατος διάλογος στη βάση.

Για την επικαιροποίηση ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε απόλυτα ενωμένοι και απερίσπαστοι, θέλω να τελειώνουμε με την όποια εσωστρέφεια από σήμερα όχι να την αφήσουμε να εισέλθει. Θα είναι το μεγαλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για την χώρα να θέσει θέμα Προέδρου να το πει τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες που τις γνωρίζετε όλοι».

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τη δημιουργία άτυπου 15μελούς οργάνου του προέδρου που θα συνέρχεται τακτικά και θα συμμετέχουν όσοι έχουν θεσμικό ρόλο στο κόμμα και στην ΚΟ.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μητσοτάκης, Βρούτσης, Γεωργιάδης, Πλακιωτάκης, Κακλαμάνης, Παπαμιμίκος , Σάκης Ιωαννίδης, Κώστας Καραγκούνης και 3 βουλευτές που θα εκλέξει απευθείας η ΚΟ σε επόμενη συνεδρίαση της. Επίσης θα συμμετέχουν δύο μέλη της πολιτικής επιτροπής και δύο σύμβουλοι του Προέδρου που θα επιλεγούν από αυτόν.

Επίσης θα υπάρξει ανασυγκρότηση γραμματειών εκ βάρθρων όμως γραμματείς θα τοποθετηθούν βουλευτές, ενώ θα αναδιοργανωθεί πλήρως η επικοινωνία του κόμματος και θα υπάρξει στενή σύνδεση Ινστιτούτου Καραμανλή με ΚΟ και ιδεολογικά ανασυγκροτείται η βάση του κόμματος ώστε να έρθουν κοντά η μεσαία τάξη και οι αγρότες να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε ένα σύγχρονο κόμμα της κεντροδεξιάς από την δημοκρατική δεξιά έως τις παριφές της σοσιαλδημοκρατίας.

Καραμανλής και Μεϊμαράκης έφυγαν, μετά το “δεν παραιτούμαι” του Σαμαρά

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, και την ξεκάθαρη τοποθέτησή του ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία, ο Κώστας Καραμανλής και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαίωσαν έτσι την αποστασιοποίησή τους από τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, που έναν μήνα μετά την ιστορική ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά πολιτικής απαξίωσης, κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Μπακογιάννη: “Όσοι πρόεδροι έχαναν τις εκλογές παραιτούνταν”

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη «απάντησε» σε υψηλούς τόνους στον πρόεδρο του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ ζητώντας έκτακτο συνέδριο και επανεκκίνηση του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι, δεν είναι παντρεμένος με τη θέση αλλά δεν θα γίνει έκτακτο συνέδριο, τον λόγο έλαβε η κυρία Μπακογιάννη η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά «Όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ όταν έχαναν τις εκλογές παραιτούνταν».

Υποστήριξε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο και η επανεκκίνηση της ΝΔ είναι άμεση ανάγκη. Μάλιστα η κυρία Μπακογιάννη δεν παρέλειψε αφήσει αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και τον ανασχηματισμό που έκανε τον περασμένο Ιούνιο.

"google ad"

Το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι ζοφερό.

newpost.grysterografa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...