13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Ανατιμήσεις σε κρητικά αγροτικά προϊόντα… μετά την κακοκαιρία

Ημερομηνία:

Μετά την κακοκαιρία τον προηγούμενων ημερών, καταστροφές σημειώθηκαν σε αγροτικά προϊόντα με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ανατιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα που έρχονται από την Κρήτη, όπως είναι οι ντομάτες, πιπεριές, οι μελιτζάνες και τα αγγούρια «ήταν λιγοστά με το κρύο και πλέον έχουν πάρει μεγάλη άνοδο του ποσοστού 20% με 30% περίπου», όπως ενημερώνει ο Παντελής Μόσχος, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας λαϊκών αγορών.

Επίσης, αναφέρει ότι «τα χορταρικά, το σπανάκι, τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια έχουν καεί από τον πάγο και σε αυτά έχει αυξηθεί η τιμή τους περίπου 20%. Η κακοκαιρία “χτύπησε” και τα εσπεριδοειδή, στα οποία θα γνωρίζουμε την ζημιά που έχουν πάθει, την επόμενη εβδομάδα».

«Όσο περνούν οι μέρες τόσο φαίνονται οι καταστροφές» λέει στο newsit.gr ο κύριος Βάρσος, ο πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Μαραθώνα.

Επιπλέον, «τα προϊόντα του θερμοκηπίου έχουν καταστραφεί εντελώς, όπως είναι οι ντομάτες αλλά και τα φυλλώδη υπαίθρια λαχανικά» σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι καταστροφές, ωστόσο, «είναι τεράστιες και πολύ μεγάλο το κόστος για να επισκευαστούν τα θερμοκήπια» καταλήγει.

ekriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού: «Το κίνημα μπορεί να γίνει κόμμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα η Μαρία Καρυστιανού,...

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές...