15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Ημερομηνία:

Σκέψεις για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έχει η επιτροπή του υπ. Υγείας, αν και αρκετοί επιστήμονες εκφράζουν τους ενδοιασμούς τους. Αυτό το σενάριο φαίνεται ότι δρομολογεί εξελίξεις και στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγές ως προς την επιβολή του προστίμου.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα μπορούσε να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε στον ΣΚΑΪ.

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», είπε.

Στόχος όλων, όπως είπε, είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Πώς επιβάλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ

Η ΑΑΔΕ είναι η αρχή που εκδίδει και βεβαιώνει κάθε μήνα το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60στο έτος της ηλικίας της και που παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η μέρα κάθε μήνα, κατά της Covid-19.

Το πρόστιμο 100 ευρώ για τον μήνα Μάρτιο θα επιβάλλεται από την 1η του μηνός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αν, ωστόσο κάποιος κλείσει ραντεβού εμβολιασμού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, τότε θα πληρώνει 50 και όχι 100 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε αν σας έχει επιβληθεί μπαίνοντας στη ψηφιακή πύλης της ΑΑΔΕ myAADE στο taxisnet. Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και την κατηγορία οφειλής.

Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr.

Υπενθυμίζεται πως εξαιρούνται από το πρόστιμο:

  • όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τη νόσηση και
  • όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ