20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αναφορά βουλευτών του ΚΚΕ το υπόμνημα σωματείων εργαζομένων του Νομού Χανίων

Ημερομηνία:

Αναφορά το υπόμνημα που υπογράφουν σωματεία εργαζομένων του Νομού Χανίων, με το οποίο αιτούνται μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, μέτρα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης, Κομνηνάκα Μαρία και Μανωλάκου Διαμάντω.

Η αναφορά

Σωματείο Επισιτισμού

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών

Συνδικάτο Κατασκευών

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς: Υπουργείο Υγείας, 7η ΥΠΕ, Τεχνική και Κοινωνική Επιθεώρηση

Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας και τα Χανιά είναι πάλι στο κόκκινο. Το δημόσιο σύστημα υγείας αφήνεται ανοχύρωτο μπροστά στο τρίτο κύμα αφού οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, οι μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, τα σχολεία συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης αφού κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία αρνούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και αποκρύπτουν την πραγματική κατάσταση για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Καμία παράταση του λοκντάουν από μόνη της δε μπορεί να προστατέψει την υγεία μας αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα.

Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση η υγεία του λαού, θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα θωράκιζε τους χώρους δουλειάς με μέτρα προστασίας, θα επίτασσε τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Θα έπαιρνε μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας την υγεία και την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών. Θα έκανε μαζικούς ελέγχους στους μεγάλους εργασιακούς χώρους που αποδεδειγμένα είναι οι βασικές εστίες υπερμετάδοσης. Θα ενίσχυε τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

Μάταια όμως. Βλέπουμε την πανδημία να θερίζει και στον νομό μας, με μέσο όρο 30 νέα κρούσματα καθημερινά, με πάνω από 40 συνανθρώπους μας στις κλινικές covid. Θερίζει η πανδημία στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα Σούπερ Μάρκετ, στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών. Την ίδια αυτή ώρα, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι τις τελευταίες ημέρες εξετάζεται το ενδεχόμενο της μετακίνησης των γιατρών των εγγύτερων Περιφερειακών Ιατρείων των Χανίων  στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού. Ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί και στα Χανιά κινούνται με το «σταγονόμετρο».

Ζητάμε :

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, με επαναλαμβανόμενα rapid test που δεν θα επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, με μέσα ατομική προστασίας και συνολικής υποδομής.
  • Να δοθούν οι απαραίτητες υποδομές στο ΣΕΠΕ σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα μεταφοράς. Να ενταθεί ο έλεγχος σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι. Να πραγματοποιείται συχνός έλεγχος στα Σούπερ Μάρκετ.
  • Να υπάρξει άμεση πρόσβαση του πληθυσμού σε όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια, με επαρκής δόσεις για όλους και επαρκή εμβολιαστικά κέντρα αντίστοιχα.
  • Να γίνονται μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, στο σύνολο του πληθυσμού, με ευθύνη κράτους, ΕΟΔΥ και εργοδοσίας  και  με επίταξη των ιδιωτικών εργαστηρίων.
  • Να γίνουν άμεσα μόνιμες και μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  • Να γίνει έστω και σήμερα πραγματική επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, χωρίς δωράκια και αποζημίωση στους κλινικάρχες, επίταξη απλών κλινών και ΜΕΘ, ώστε να μπουν στη μάχη κατά της πανδημίας.    »

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ