16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Αναφορά Μαν.Στρατάκη σε πρωτοβουλία της ΕΠΚΧΑΝ για τις δανειακές ρυθμίσεις εμπορικών επιχειρήσεων

Ημερομηνία:

Στη Βουλή έφερε με Αναφορά του προς τους Υπ.Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, το υπόμνημα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σχετικά με την επαναφορά δανειακών ρυθμίσεων για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, οφείλει να μεταφέρει την αγωνία της, για τους χιλιάδες πολίτες της χώρας μας, που έχουν την πτωχευτική ιδιότητα, δηλαδή είναι έμποροι, μα συνάμα και καταναλωτές, οικογενειάρχες και πολίτες, όσον αφορά την κατάσταση που βιώνουν με τις τράπεζες και το SOS που εκπέμπουν.

Αναφερόμαστε στην πολιτική των τραπεζών, οι οποίες αφού μέχρι σήμερα “έπαιξαν” με τους καταναλωτές που δεν είχαν την πτωχευτική ιδιότητα, με τις γνωστές πρακτικές τους, ήρθε η σειρά των εμπόρων.

Με δεδομένη την επιχειρηματική πολιτική των τραπεζών, να κλείνουν τα επιχειρηματικά δάνεια, να καταγγέλλουν τα δάνεια και να τα κηρύσσουν υπερήμερα, ζητώντας να κινηθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, με τις διαταγές πληρωμής και των πλειστηριασμών, οι έμποροι νοιώθουν αδύναμοι και χωρίς καθοδήγηση.

Παρά την πτώση του τζίρου τους ελπίζουν και παλεύουν με νύχια και με δόντια, να διατηρηθούν στην αγορά, να αποφύγουν το λουκέτο. Το κλείσιμο της στρόφιγγας της χρηματοδότησης από τις τράπεζες και η μειωμένη κατανάλωση, είναι το ύστατο χτύπημα.

Οι τράπεζες προχωρούν σε πλειστηριασμούς ως ύστατη λύση. Τις ενδιαφέρει να πάρουν χρήματα και όχι ακίνητα που δεν υπάρχουν πλειοδότες.

Έτσι, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για αναθέρμανση της οικονομίας και ισορροπίας της αγοράς η επαναφορά του “νόμου ανάσα” για τους εμπόρους, ενός νόμου που θα επιβάλλει στις τράπεζες να προβούν σε ρυθμίσεις χρέους με τις εμπορικές επιχειρήσεις, ενός νόμου που θα βοηθήσει αρκετά καταστήματα να αποφύγουν το λουκέτο, ενός νόμου που θα επιφέρει κάποια ισορροπία στην αγορά, ενός νομοθετικού πλαισίου που θα σώσει χιλιάδες πολίτες από το πέρασμα στην ανεργία, στην ανέχεια και στη φτώχεια του μαρασμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ