18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ανδρουλάκης από ΑΔΑΕ: Ανοίγω το κουτί της Πανδώρας για τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Την επιτάχυνση της διαδικασίας, ώστε να ενημερωθεί για τους λόγους που τέθηκε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ζήτησε από τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστο Ράμμο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της αρχής, μετά την απόφαση του ΣτΕ που του επιτρέπει να υποβάλλει το συγκεκριμένο αίτημα, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, ως αντισυνταγματική τη ρύθμιση του 2021 για το ζήτημα αυτό.

Μετά τη συνάντησή του με τον Χ. Ράμμο, ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «ζήτησα από τον κ. Ράμμο να επιταχύνει τις διαδικασίες. Με ενημέρωσε ότι περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση, να επιδοθεί και αμέσως θα κάνει τα νόμιμα και προβλεπόμενα για να έχω την ενημέρωση που χρειάζομαι και εγώ με τη σειρά μου να ενημερώσω όπως έχω δεσμευτεί τον ελληνικό λαό. Είμαι σίγουρος ότι ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ που είναι βαθιά εμπλεκόμενοι σε μία ιστορία που έχει πλήξει τους θεσμούς και τη δημοκρατία».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο ένα πολιτικό σκάνδαλο. Προφανέστατα, το να παρακολουθείς πολιτικούς αντιπάλους, το μισό υπουργικό συμβούλιου και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο. Αλλά είναι και ένα οικονομικό σκάνδαλο, γιατί κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εμπορεύοντας ένα παράνομο λογισμικό, το οποίο είχε τη σφραγίδα στις εξαγωγές του σημερινού διευθυντή της ΝΔ». Μάλιστα, όσον αφορά στην ταχύτητα με την οποία επιθυμεί να γίνει η ενημέρωσή του, ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι «το γρηγορότερο δυνατό είναι αυτό που επιδιώκω. Και το επιδιώκω γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Πρέπει να μάθει την αλήθεια. Ο λαός, όπως στο ζήτημα των υποκλοπών έτσι και στο ζήτημα των Τεμπών και σε άλλα βαριά σκάνδαλα, διψά για αλήθεια και δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ το «μπαλάκι» έχει περάσει στην Ολομέλεια της ΑΔΑΕ σχετικά με την ενημέρωση ή μη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση όταν ήταν ακόμα ευρωβουλευτής, αλλά και για το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων που είχε στα χέρια της η ΕΥΠ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ