13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Ανδρουλάκης από Αρκαλοχώρι: «Ζητώ εμπιστοσύνη για να αγωνιστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για καλύτερη ζωή»

Ημερομηνία:

Το Αρκαλοχώρι επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε περιοδεία του εν’ όψει ευρωεκλογών και συνάντησε σεισμόπληκτους τρία χρόνια μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στέγασης αλλά και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι βιώνει την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αλαζονεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Περιφρονούν τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Ακόμη και σήμερα, 160 οικογένειες μένουν εδώ, στον προσωρινό οικισμό, που απ’ ό,τι φαίνεται έχει καταλήξει να είναι η μόνιμή τους κατοικία» αναφέρει στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Τρεις χιλιάδες φάκελοι που έχουν να κάνουν με αδειοδοτήσεις για ανακατασκευές και επισκευές δεν έχουν ακόμη κριθεί, παρά μόνο μόλις εκατό, δείχνοντας την πολύ μεγάλη γραφειοκρατία που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μέγεθος του προβλήματος. Και, βέβαια, δεν υπάρχει επιδότηση ενοικίου. Σπίτια είναι στο έλεος των πλειστηριασμών, διότι δεν υπάρχει αναστολή τους όπως ζητάει η τοπική κοινωνία», συνεχίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Κοινοβουλευτικά θα σταθούμε δίπλα τους με τις επερωτήσεις μας. Θα αναδεικνύουμε συνεχώς το θέμα, διότι θεωρούμε ότι στο Αρκαλοχώρι υπάρχει μια τεράστια αδικία, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν μπορούν να υπεκφεύγουν. Και σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν ανάλογα προβλήματα. Εν έτει 2024, το κράτος πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αποκατάστασης και όχι να αδιαφορεί μπροστά σε τόσο σοβαρές καταστάσειςψ.

Ερωτηθείς για το διακύβευμα των εκλογών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:

«Η 9η Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να στείλει ο ελληνικός λαός ένα μήνυμα αποδοκιμασίας για το μέγεθος της ακρίβειας, για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την υποβάθμιση των τριών βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης όπου λίγοι έχουν πρόσβαση στα δάνεια και όχι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και βέβαια για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για την παράταξη που θέλει ενιαία εξωτερική πολιτική, ευρωστρατό και μόνιμα ταμεία που θα μειώσουν τις ανισότητες μεταξύ κρατών και κοινωνιών» υπογραμμίζει ο πολιτικός αρχηγός.

«Ζητώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να αγωνιστούμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να βελτιωθεί η ζωή τους. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα. Για όλα η απάντηση είναι: «41%». Είθε, λοιπόν, ο ελληνικός λαός να τους δώσει και αυτός ένα καθαρό μήνυμα: ως εδώ στην παρέλαση αλαζονείας και αδιαφορίας της κυβέρνησης και του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...