14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανδρουλάκης από Κρήτη για απόπειρα παρακολούθησης: Αν είχε συμβεί στο κινητό του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα τι θα είχε γίνει σήμερα στην Ελλάδα;

Ημερομηνία:

Την πρώτη συνέντευξη μετά την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην εκπομπή De Facto της τηλεόρασης CRETA και τους δημοσιογράφους Σωτήρη Μεταξά και Αντιγόνη Ανδρεάκη αναφερόμενος στην απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του σημείωσε:: «Σοκάρομαι γιατί είμαι ο πρώτος πανευρωπαϊκά ευρωβουλευτής που έχει εντοπιστεί να επιχειρείται να παγιδευτεί από τέτοια βαριά λογισμικά. Γι΄ αυτό και ενώ κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να το χαμηλώσουν, οι New York Times είχαν εκτενές άρθρο όπως και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα. Αν αυτή την καταγγελία την είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης ή ένας πρώην Πρωθυπουργός, τι θα είχε γίνει σήμερα; Να το σκεφτούν οι τηλεθεατές σας. Αν αυτό που έχει συμβεί σε μένα, είχε συμβεί στον κ. Μητσοτάκης ή στον κ. Τσίπρα. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και τα μέσα να καταλάβουν ότι αυτό δεν αφορά εμένα , αφορά τη Δημοκρατία μας. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Τα κόμματα κάποτε είναι ισχυρά και άλλοτε ανίσχυρα. Αυτό που μένει είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας, η Διαφάνεια, η δυνατότητα κάθε πολίτη να ζει σε ένα περιβάλλον δικαιοσύνης».

Για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή

Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «αυτό που περιμένω από την ελληνική δικαιοσύνη και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι να εντοπίσουν ποιος είναι αυτός που υπονομεύει τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Στείλαμε χθες μία επιστολή ως ΚΟ ζητώντας να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε θετικά και να επιταχυνθεί. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας ούτε για να μας παρακολουθούν, ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να μας πουν ποιοί προσπαθούν να μας παρακολουθούν. Αυτή είναι η ουσία της αυριανής συζήτησης και της προσπάθειας που θα καταβάλλουμε ως παράταξη το επόμενο διάστημα. Ποιοί είναι αυτοί που είχαν το θράσος και νιώθουν ισχυροί να έχουν τέτοιες πρακτικές στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσδιόρισε έναν διττό στόχο. «Πρώτος στόχος είναι η Δημοκρατία μας να λειτουργεί χωρίς σκιές. Σε τέτοια ζητήματα πρέπει να πέφτε άπλετο φως γιατί αυτός που είχε το θράσος να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και να προσπαθήσει να παγιδεύσει το τηλέφωνο ενός υποψήφιου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, σημαίνει ότι δεν φοβάται ότι θα τιμωρηθεί. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τιμωρηθεί. Δεν γίνεται μεταξύ 27 χωρών στην ΕΕ και 701 ευρωβουλευτών, να έχουν ελεγχθεί πάνω από το 1/3 και να εντοπίζεται κάτι τέτοιο σε έναν ευρωβουλευτή της Ελλάδας. Δεν είναι προσωπικό. Είναι θέμα Δημοκρατίας και σεβασμού της πατρίδας μου και του λαού μας , να μάθει ο κόσμος την αλήθεια και να μην φοβάται ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο στον οποιονδήποτε. Δεύτερος στόχος: πρέπει η Ευρώπη να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Δεν γίνεται αυτά τα μηχανήματα να πωλούνται σε ολιγάρχες και μυστικές υπηρεσίες ανεξέλεγκτα. Απ’ ότι έμαθα από τους δικηγόρους και τους συνεργάτες μου στις ΗΠΑ υπάρχουν κανόνες. Δεν μπορεί ο καθένας να αγοράσει τέτοια βαριά μηχανήματα παρακολούθησης» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν είναι μια απλή συνακρόαση δηλαδή να μας ακούει ένας τρίτος ενώ μιλάμε στο κινητό. Μάλιστα όπως μου είπαν οι ειδικοί, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να αφήσει ίχνος. Αυτά τα λογισμικά «κατακτούν» το κινητό σου. Το κάνουν εργαλείο. Μπορεί το κινητό μου να είναι κλειστό, όπως τώρα, αλλά να ανοίγουν την κάμερα και να μας τραβούν βίντεο την ώρα που συζητάμε. Ή να μας ακούνε. Να παίρνει όλα τα καταγεγραμμένα στοιχεία στο κινητό όπως οι φωτογραφίες. Άρα, δεν είναι ζήτημα μιας απλής συνακρόασης όπως βλέπω σήμερα να λένε κάποιοι δημοσιολογούντες θέλοντας κατά την ταπεινή μου άποψη με ιδιοτέλεια να χαμηλώσουν το θέμα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης εξηγώντας πως λειτουργεί το επίμαχο κακόβουλο λογισμικό Predator.

Κριτική για τα ενεργειακά

Επικριτικός ήταν για την μη διορατική πολιτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που προσέδεσαν την χώρα ενεργειακά στο φυσικό αέριο. «Το θέμα είναι, έχουμε βαθμούς ελευθερίας; Ή υπηρετούμε τα λόμπι του φυσικού αερίου όπως κάνουν κάποιοι σήμερα; Ή έκαναν προχθές και έφεραν τον ελληνικό λαό σε αυτήν την κατάσταση με τεράστια εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Κάποιοι έχουν υπηρετήσει τα λόμπι του φυσικού αερίου και σήμερα αντί να προτείνουν πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος για να ξέρουμε τί πληρώνει ο ηλεκτροπαραγωγός, τί πληρώνει ο καταναλωτής και τί το κράτος, καταλήγουμε να πληρώνει ο καταναλωτής, Να παίρνουν τεράστιες αποζημιώσεις αυτοί από τους φόρους του καταναλωτή. Όταν λέγαμε «φορολογήστε τα υπερκέρδη», η κυβέρνηση μας έφερε υπερκέρδη της πλάκας».

«Ενοίκιο, υγεία, παιδεία είναι οι ανελαστικές δαπάνες κάθε νοικοκυριού» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγοντας το ζήτημα του αυξημένου κόστους διαβίωσης. «Γιατί να μην έχουμε ένα καλό δημόσιο σχολείο; Να μαθαίνουν εκεί τις ξένες γλώσσες τα παιδιά χωρίς να χρειάζονται φροντιστήρια; Γιατί να μην κάνουμε μια πολιτική να πέσουν τα ενοίκια; Έχουν γεμίσει τα αστικά κέντρα με βραχυχρόνια μίσθωση και ο φοιτητής που έρχεται να σπουδάσει, δεν μπορεί να βρει φθηνή στέγη. Θέλουμε τα ελληνόπουλα να κάνουν μηχανογραφικό βάσει μόνο της τσέπης των γονιών τους;» αναρωτήθηκε περιγράφοντας το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για τις εκλογές

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί εξάντλησης της τετραετίας, ανέφερε: «Αν ήσασταν εσείς Πρωθυπουργός και έβγαιναν οι Υπουργοί σας στα κανάλια και έδιναν ημερομηνίες εκλογών, θα φαινόσασταν ένας στιβαρός Πρωθυπουργός ή ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός; Κατέβασαν τα μολύβια. Μπορεί η χώρα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, με την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με την ενεργειακή κρίση , με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει μια κυβέρνηση που αντί να κυβερνά τον τόπο, κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις; Ο κ. Μητσοτάκης θα μετρήσει ένα πράγμα. Την ενεργειακή λύση που θα προτείνει η Ευρώπη. Αν θεωρήσει ότι δεν του δίνει τράτο μέχρι του χρόνου την Άνοιξη ή το καλοκαίρι, θα κάνει εκλογές».

«Ο κ. Τσίπρας εύχεται να τα βρούμε με τη ΝΔ για να λέει: “Ορίστε το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ένα κεντροαριστερό κόμμα”Ο κ. Μητσοτάκης τί λέει; Αυτά που λέει ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου:“Το ΠΑΣΟΚ θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν είναι ένα κόμμα του κέντρου”. Συμφέρει και τους δυο να φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που θα παίζει ένα ρόλο υποστηρικτικό. Δεν έγινα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για αυτό το λόγο. Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και πρέπει να το χωνέψουν πολύ καλά. Καταλαβαίνω την αγωνία τους διότι βλέπουν ένα κόμμα που μεγαλώνει δημοσκοπικά, ενώ πέφτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά. 10 μονάδες ο ένας, οκτώ ο άλλος. Θα δώσω αγώνα με τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα, με τις νομαρχιακές επιτροπές, με τους βουλευτές μας, για να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί καλύτερα.

Αυτή είναι η δική μου αγωνία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο πολιτικό περιβάλλον των ημερών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ