26.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Ανδρουλάκης: «Η πρώτη νίκη του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών που οργάνωσε το Μαξίμου»

Ημερομηνία:

Ήττα για την κυβέρνηση της ΝΔ και νίκη του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που απαγόρευε την ενημέρωση των παρακολουθούμενων.

«Είναι και η μέρα γελοιοποίησης των συκοφαντών», τόνισε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι μια ήττα της κυβέρνησης της ΝΔ και προσωπικά του πρωθυπουργού που έφτιαξε έναν αντισυνταγματικό νόμο το οποίο είχε, όπως είπε, μόνο στόχο είχε να καλύψει το παρακράτος των υποκλοπών.

«Σήμερα είναι μία νίκη των θεσμών και του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών, του κράτους δικαίου που υπονομεύσατε για να συγκαλύψετε τις ευθύνες σας. Σήμερα αποδείχθηκε ότι όποιος κινείται θεσμικά και σέβεται τους θεσμούς δεν είναι ευάλωτος», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στράφηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ που είχε, όπως είπε, το θράσος να τον διαβάλλει, υποστηρίζοντας ότι είναι εκβιαζόμενος. «Πήρατε και εσείς την απάντησή σας για τα ψέματά σας. Εκκωφαντικά και θεσμικά», τόνισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για νίκη των θεσμών και του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών, αποδεικνύοντας πως όποιος κινείται θεσμικά και σέβεται τους θεσμούς δεν είναι ευάλωτος. «Το Συμβούλιο Επικρατείας μπήκε ανάχωμα στην προσπάθεια του παρακράτους του Μεγάρου Μαξίμου να αλώσει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», τόνισε.

Τη Δευτέρα (8/4) ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «εξευτελίσαμε το παρακράτος των υποκλοπών και της συγκάλυψης», προσθέτοντας ότι «το ΣτΕ είπε “μπάστα” στον κ. Μητσοτάκη».

«Θα μάθουμε νόμιμα και μετά θα κάνουμε νόμιμα τα επόμενα βήματα» τόνισε, προαναγγέλλοντας νομικά βήματα εντός και εκτός Ελλάδας κατά του κράτους των υποκλοπών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα φθάσει νομικά μέχρι τον πρωθυπουργό.

Για απόφαση που αποδεικνύει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης. Σημείωσε πάντως, ότι «αντισυνταγματική κρίθηκε διάταξη που καταργήθηκε με το νόμο Τσιάρα και όχι ο νόμος Τσιάρα όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη....

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με...