14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ανδρουλάκης: Μνημείο υποκρισίας από Μητσοτάκη – Λέμε ναι στην εξεταστική, αν πείτε ναι στην προανακριτική

Ημερομηνία:

«Μνημείο υποκρισίας» χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης.

«Λέμε “ναι” σε εξετάστική ακόμη και από το 1821 αν πείτε ναι σε προανακριτική έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τα τα πεπραγμένα των υπουργών σας» πρόσθεσε.

«Καμία εξετάστική δεν έχει βγάλει τίποτα ουσιαστικό 35 χρόνια. Καμία από όλες τις εξετάστικές δεν έχει παράξει ουσιαστικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε.

«Η δικογραφία περιγράφει μια γαλάζια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί καθετοποιημένα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η γαλάζια συμμορία οργανώθηκε με σας, αυτή η εγκληματική οργάνωση», πρόσθεσε λίγο αργότερα κάνοντας λόγο για «ψεύτες με ετικέτα».

«Οι μπλε φάκελοι που μοίρασε ο πρωθυπουργός έγναν μπλε φακελάκια» σχολίασε στη συνέχεια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέχεια χαρακτήρισε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ «μεγάλη απάτη, το γαλάζιο colpo grosso».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι πετάει λάσπη όταν περιγράφει το σκάνδαλο ως φαινόμενο που διαρρέει όλα τα κόμματα και περιέγραψε τις κομματικές σχέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού κάποιοι ήταν υποψήφιοι με το κυβερνών κόμμα στο παρελθόν ή τοπικά πολιτικά στελέχη ή ακόμη και… κουμπάροι υπουργών.

«Θυμήθηκε τον Πάγκαλο ο πρωθυπουργός, τον πατέρα σας γιατί δεν τον θυμηθήκατε;» διερωτήθηκε, σε μια αναφορά που προκάλεσε στη συνέχεια την παρέβαση του πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «βασιλιάς στο σκοτάδι, την ατιμωρησία και τη διαφθορά» προκαλώντας του να ονοματίσει στελέχη της ΝΔ που επέστρεψαν τις παράνομες επιχορηγήσεις, όπως έκανε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ., Λάμπρος Αντωνόπουλος ο οποίος υπέβαλε και την παραίτηση του.

«Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε για τις υποκλοπές, δεν ήξερε για τον Πάτση δεν ήξερε για την Ομάδα Αλήθειας, δεν ήξερε για τα Τέμπη… Υπάρχει κάτι για το οποίο να μας είπε “το γνωρίζω και το διορθώνω»; αναρωτήθηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

«Καλομάθατε να σας χαϊδεύει όλη η ολιγαρχία της χώρας» είπε στη συνέχεια. «Είστε ανεξέλεγκτοι γιατι θεωρείτε ότι θα είναι πάντα εδώ οι 155. Αυτή είναι η αλαζονεία σας και η αλαζονεία γεννά ατιμωρησία. Μετατρέψατε τη βουλή σε πλυντήριο και την ΕΥΠ σε προσωπικό σας μηχανισμό. Όταν οι θεσμοί σας ασκούν κριτική τους επιτίθεστε. Κάνατε το πόρισμα για τα Τεμπη, κουρελόχαρτο».

«Είστε επιζήμιοι και επικίνδυνοι όσο παραμένετε στην εξουσία. Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό ήθος. Εμείς λεμε ναι στην εξεταστική αρκεί να στηρίξετε την προανακριτκή για την εγκληματική οργάνωση για να διερευνηθούν οι ευθύνες των δύο υπουργών σας, που περιγράφει η ευρωπαϊκή εισαγγελία» επανέλαβε.

«Προκρίνω όλα τα κόμματα να στηρίξουμε την πρόταση γα εξεταστική αν δεσμευτεί ο Μητσοτάκης για προανακρτική. Έχετε ακόμη λίγο χρόνο να περισώσετε την αξιοπρέπειά σας» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Για να μην αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Όλα στο φως. Αλλά εσείς επιλέξατε: Σκοτάδι. Καλείτε σε Εξεταστική Επιτροπή, για να διαχυθούν οι ευθύνες, ενώ ξέρετε ότι μόνο η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών σας»,

Και πρόσθεσε:

«Ακούμε ότι αύριο σκέπτεστε να αποχωρήσετε με τους βουλευτές σας από τη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή. Δεν φοβάστε μόνο την έρευνα της Δικαιοσύνης αλλά φοβάστε και τους βουλευτές σας» είπε.

«Γνωρίζετε ότι μπορεί να βρεθούν κάποιοι να αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις για το Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί κάποιοι να μη θέλουν να γράψουν με μαύρα γράμματα το ονομά τους στην επιχείρηση συγκάλυψης. Γι’ αυτό θέλετε να αποχωρήσετε επιλέγοντας αυτήν την πράξη της μέγιστης πολιτικής δειλίας. Επαναλαμβάνω το δίλημμα. Έχετε ακόμη χρόνο να περισώσετε την αξιοπρέπεια του Κοινοβουλίου» κατέληξε.

topontiki.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ