14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ανδρουλάκης, Πολάκης, Ηγουμενίδης αλλά και Henning Zierock στη Μητρόπολη Χανίων για να τιμήσουν τον Θεοδωράκη

Ημερομηνία:

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Νίκος Ηγουμενίδης ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης. “Ένας από τους τελευταίους μεγάλους του 20ου αιώνα που με την μουσική του, τα τραγούδια του εξέφρασε την ρωμιοσύνη” είπε ο Παύλος Πολάκης για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε πως «αποχαιρετούμε σήμερα έναν γίγαντα μουσικό που με το έργο του αναδείχθηκε σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ενότητας και κέρδισε το λαϊκό σύμβολο, για αγώνα και δικαιοσύνη»

Βαθιά συγκινημένος ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας στην κάμερα της τηλεόρασης CRETA δήλωσε πως «δεν βρίσκω τις λέξεις να τις χρησιμοποιήσω».

Έξω από τον ναό, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας, Henning Zierock, παλιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη Θεοδωράκη, έπαιζε με την κιθάρα τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη. Επίσης, στον χώρο έξω από τη μητρόπολη παραμένουν φοιτητές από όλη την Κρήτη που τραγουδούν συνεχώς τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...