15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ανδρουλάκης σε Μπορρέλ: Πρέπει να ενισχυθεί η επιχείρηση “Ειρήνη” νότια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπορρέλ συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία ως Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής να συζητήσει με τον κ. Μπορρέλ για την Επιχείρηση Ειρήνη, η οποία έχει στόχο να παρεμποδίσει την αποστολή όπλων στη Λιβύη δια θαλάσσης και επιχειρεί Νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο Ευρωβουλευτής, επισήμανε στον Ύπατο Εκπρόσωπο ότι δύο μήνες μετά την υιοθέτηση της απόφασης από το Συμβούλιο, η επιχείρηση διαθέτει μία Γαλλική φρεγάτα και δύο αεροπλάνα από την Πολωνία και το Λουξεμβούργο και αν αναμένεται να ενισχυθεί. Παράλληλα, ρώτησε τον κ. Μπορρέλ, αν η στρατιωτική αυτή αποστολή θα μπορεί να αποτρέψει προκλητικές ενέργειες που πηγάζουν από το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος στην απάντησή του παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στην οργάνωση και στη χρηματοδότηση της επιχείρησης που προκάλεσαν καθυστερήσεις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπήρχαν προβλήματα στον ορισμό του Διοικητή ο οποίος ανέλαβε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Αναγνώρισε επίσης την έλλειψη στα μέσα που ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης στην ερώτησή του και τα προβλήματα που μπορεί να θέτει η έλλειψη αυτή στην αποστολή, παραδεχόμενος ότι δεν είναι πολλά.

Συμπλήρωσε ότι αναμένεται άμεσα η ενίσχυσή με δύο πολεμικά πλοία από Ελλάδα και Ιταλία καθώς και επιπλέον αεροπλάνα για την εναέρια παρακολούθηση. Σημείωσε επίσης ότι κύριος στόχος της επιχείρησης Ειρήνης είναι η επιτυχημένη επιβολή του εμπάργκο όπλων που έχει αποφασιστεί από τον ΟΗΕ καθώς και η επίτευξη εκεχειρίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...