23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανδρουλάκης στην PEGA: «Σε όποια χώρα λειτουργούσε το κράτος δικαίου ο Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να σταθεί ως πρωθυπουργός»

Ημερομηνία:

«Προσωπική μου άποψη: αν δεν υπήρχατε εσείς, δεν θα είχαμε μάθει τίποτα. Θα ήμασταν στο απόλυτο σκοτάδι. Αυτό σας τιμά απεριόριστα. Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε και αυτό αποδεικνύεται από δύο στοιχεία. Πρώτον, μετά την παρακολούθηση Κουκάκη, γίνεται νόμος που απαγορεύει την ενημέρωση πολιτών-θυμάτων που δεν έχει βρεθεί κάτι μετά την παρακολούθησή τους. Δεύτερον, μετά την δική μου αποκάλυψη της υπόθεσης του Predator και της παρακολούθησης του κινητού μου, γίνεται νόμος που επιτρέπει την ενημέρωση τρία χρόνια μετά. Άρα, μετά τι εθνικές εκλογές. Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη και όχι η αποκάλυψη των ενόχων και του παρακρατικού μηχανισμού», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στους Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο, στην επιτροπή PEGA.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, όπου αποκαλύφθηκε ότι έχουν σταλεί τουλάχιστον 300 SMS με Predator σε περίπου 100 άτομα, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το λογισμικό λειτουργεί σε τουλάχιστον άλλα δύο κράτη – μέλη της ΕΕ.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος Δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Δημητριάδης (ανιψιός του πρωθυπουργού) και η κα Βλάχου (εισαγγελέας ΕΥΠ) και ο κ. Κοντολέων (τότε διοικητής της ΕΥΠ). Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Συντάγματος, δεν θα μπορούσε να “σταθεί” ούτε ο Κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Αντ’ αυτού, αυτό που ζούμε είναι η απίστευτη αντίδραση μιας καθεστωτικής φιλοσοφίας. Αντί να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, τα θύματα και οι άτεγκτοι δικαστές που προσπαθούν να βρουν, να δώσουν στη δημοσιότητα το τι έχει συμβεί, γίνονται στόχοι ηθικής απαξίωσης και πολιτικής εξόντωσης» προσέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Γιατί σε λίγη ώρα, στην επιτροπή JURI, την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, με αίτησή μου από τον Νοέμβριο κρίνεται αν έχει καταπατηθεί η ασυλία μου από την παραβίαση του κινητού μου τηλεφώνου. Εδώ και ενάμιση μήνα ΜΜΕ που κυρίως στηρίζουν την κυβέρνηση εμφανίζουν αυτή τη νομική μου κίνηση ότι γίνεται – όπως λένε – επειδή φοβάμαι μην αρθεί η ασυλία μου από το Ευρωκοινοβούλιο, φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα αυτά που έλεγαν μήνες πριν, ότι είμαι πράκτορας ξένων δυνάμεων, της Ρωσίας, της Κίνας, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, ανοησίες για να καλύψουν το παρακράτος που δημιούργησαν. Σε λίγη ώρα από τώρα, στην επιτροπή JURI, κρίνεται η καταπάτηση της ασυλίας μου και όχι η προστασία της» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Ράμμος είπε ότι έχει βρεθεί ο λογαριασμός που πλήρωσε το μήνυμα και δόθηκαν στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία για την αποστολή του μηνύματος παγίδευσης στο κινητό μου. Πότε δόθηκαν αυτά τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη; Για να δούμε και τους ρυθμούς που κινείται η ελληνική Δικαιοσύνη. Διότι πρέπει επιτέλους μετά από οκτώ μήνες, να αξιολογήσουμε και αυτό. Δεν πρέπει, από τη στιγμή που έχουν δοθεί αυτά τα στοιχεία, να μάθουμε ποιος είναι ο κάτοχος του λογαριασμού που έστελνε όλα αυτά τα μηνύματα, προσπαθώντας να εγκλωβίσει ανθρώπους με αυτό το κατασκοπευτικό υπερόπλο που λειτουργούσε στη χώρα μας, το Predator;» αναρωτήθηκε, καταλήγοντας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...