21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανδρουλάκης: «Το να δοθεί βήμα πέρα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε στρατιώτες ενταγμένους στο τάγμα Αζόφ ήταν απαράδεκτο»

Ημερομηνία:

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την εμφάνιση μαχητών του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι.

«Σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, απέναντι στη βάρβαρη εισβολή και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συγκλονισμένοι από όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε ανάλογα βιώματα έχει ο λαός μας με την τραγωδία της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Όμως το να δοθεί βήμα πέρα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε στρατιώτες ενταγμένους στο τάγμα Αζόφ ήταν απαράδεκτο και υπογραμμίζει την αδιανόητη προχειρότητα της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης αναφέρει: «Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση αρχικά λοιδόρησε τις θέσεις μου και εκ των υστέρων ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε υποκριτικά τη σημασία τους. Παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας που δεν τόλμησε λόγω της ιδεοληψίας του να εφαρμόσει. Αναφέρομαι στη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, στην ομαλότερη απεξάρτηση από τον λιγνίτη δίχως να προσδεθεί η χώρα στο φυσικό αέριο εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, καθώς και στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Και βέβαια το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, που εμείς επιμένουμε να επιβληθεί στη λιανική τιμή και όχι στη χονδρική σε αντίθεση με τη Ν.Δ.».

Ενώ για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών επισημαίνει ότι το βράδυ των εκλογών θα είναι κρίσιμο και «θα φανεί ποιοι πράγματι επιθυμούν κυβερνητική σταθερότητα με προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον και ποιοι είναι εμμονικά προσκολλημένοι στη ματαιοδοξία και τις καρέκλες τους, οδηγώντας τη χώρα στην αστάθεια».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ