14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΑΝΕΛ για επιστολή Τσίπρα: Υπερήφανη στάση είναι να αγωνίζεσαι να βγάλεις τη χώρα από τα μνημόνια

Ημερομηνία:

Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ με αφορμή την επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ και τη συνάντησή τους στο Βερολίνο:

«Υπερήφανη στάση δεν είναι να υπακούς και να εκτελείς τις εντολές των δανειστών ως yesman χωρίς να κάνεις την παραμικρή διαπραγμάτευση, την ώρα που ο λαός στενάζει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Υπερήφανη στάση δεν είναι να εκλιπαρείς για δανεισμό και ταυτόχρονα να υλοποιείς τιμωρητικές πολιτικές σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και να οδηγείς τη χώρα στην οικονομική ασφυξία στο όνομα μιας δήθεν «εξυγίανσης» που αποδεικνύεται στην πράξη ατελέσφορη και, το χειρότερο, χωρίς τέλος.

Αντιθέτως, υπερήφανη στάση είναι να αγωνίζεσαι να βγάλεις τη χώρα από τα μνημόνια, περιγράφοντας στους Ευρωπαίους συνομιλητές σου την αληθινή και όχι την εικονική κατάσταση της χώρας σου και θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα.

Αυτό επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχοντας τη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Προέδρου του Κινήματος και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τεθεί η συζήτηση σε σωστές βάσεις για την έξοδο της Πατρίδας μας από την οικονομική κρίση. Ούτε με προσπάθειες εξωραϊσμού, ούτε με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και ψυχαναγκασμούς «προφητών» πάσης φύσεως που είτε προκαλούν πανικό για να «δικαιωθούν» εκ των υστέρων, είτε κορυβαντιούν μόνο και μόνο για να ακουστούν πως …υπάρχουν».

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ