20.8 C
Chania
Saturday, May 25, 2024

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Ημερομηνία:

Μετά την άλωση του κεντρικού ΤΕΕ από τις μνημονιακές δυνάμεις, την υποχρεωτική διαχείριση των αποθεματικών του ασφαλιστικού φορέα των Μηχανικών από την Τράπεζα της «Ελλάδος» που τα οδήγησε στο γνωστό «κούρεμα», την «επένδυση» χρημάτων του ΤΣΜΕΔΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, (όποιος μηχανικός δοκίμασε να δανειοδοτηθεί από αυτή την τράπεζα γνωρίζει την «τρυφερότητα» με την οποία μας περιβάλλει), ήρθαν οι εκλογές του ΤΕΕ.

Αλλά, ως εκ θαύματος, σ’ αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν κόμματα!

Όλοι οι συνδυασμοί είναι ομάδες που μάχονται για τα «συμφέροντα των μηχανικών»! Ποια συμφέροντα όμως;

Των μεγάλων εταιρειών που εκμεταλλεύονται την κρίση και μας απομυζούν;

Των μηχανικών που θέλουν να εργάζονται και να ζουν με αξιοπρέπεια αλλά   αμείβονται με τα ελάχιστα για υπερωριακή απασχόληση (όταν πληρώνονται);

Των μηχανικών που γίνονται επαίτες για μια ενημερότητα;

Των μηχανικών που προσπαθούν να διαγραφούν από το ΤΕΕ, ή όσων έχουν   ήδη διαγραφεί, ή των νέων μηχανικών που δεν  γράφονται καν από αδυναμία   να ανταπεξέλθουν;

Των μηχανικών που μεταναστεύουν για να επιβιώσουν;

Περικόψαμε ό,τι ήταν δυνατόν να περικοπεί, συγκεντρώσαμε όλα τα ψυχικά και χρηματικά αποθέματα που διαθέταμε, για να κάνουμε διακανονισμό με την Εφορία, ώστε να κάνουμε διακανονισμό με το ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές με την Πολεοδομία, για να διαπιστώσουμε στο τέλος ότι δεν έχουμε δουλειές να κάνουμε!

Έχουμε όμως τους «δημοκράτες», που τελευταία, μετά την πολύχρονη νομή της εξουσίας, επιδίδονται καθημερινά σε προσωπικές μικροεξυπηρετήσεις με ανταλλάγματα και προωθούν τη λογική του παραγοντισμού και του ατομικού συμφέροντος, μέσα σε μια γενικευμένη ατμόσφαιρα ανασφάλειας και ανησυχίας που μας ωθεί να «συσπειρωθούμε» γύρω από τον υποτιθέμενο «ισχυρό».

ΨΑΧΝΟΥΜΕ  ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αποδειχτεί ότι οι εγγυήσεις μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από τη συνειδητή παρουσία των μηχανικών στις συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις για τη βελτίωση της οικονομικής και επαγγελματικής τους κατάστασης, ανεξάρτητα από τη στενή κομματική τους τοποθέτηση.

Η δράση των μελών της ΑΚΑ στα Χανιά, τα τελευταία 30 χρόνια, υπήρξε πάντα ανιδιοτελής, χωρίς την επιδίωξη προσωπικής προβολής. Συνεχίζει να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και των ζητημάτων του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, της Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του Δημόσιου χώρου.

Στο ΤΕΕ/ΤΔΚ:

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και των επιτροπών. Καλλιεργούμε την αμοιβαιότητα χωρίς «προσωπικές» εξυπηρετήσεις και «ψιθύρους». Λειτουργούμε χωρίς «ανώτερους» και «κατώτερους». Υποστηρίζουμε την παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΕΕ» γιατί μπορεί να εξασφαλίσει αυτή τη  λειτουργία του ΤΕΕ/ΤΔΚ, χωρίς παραγοντισμούς.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ