24.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Ανεπιθύμητος! – Έδιωξαν τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας από το ΠAΓΝΗ

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες εργαζόμενοι και πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο ΠαΓΝΗ, δεν επέτρεψαν χθες την είσοδο εντός του νοσοκομείου, στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Γρηγοράκο.

Μάλιστα ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΠαΓΝΗ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την πολιτική του ίδιου και της κυβέρνησης και του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο όμως αρνήθηκε να παραλάβει.

Μετά τις αντιδράσεις εργαζομένων, ασθενών και απλών πολιτών αποχώρησε από το νοσοκομείο

Η ανακοίνωση των εργαζομένων πριν την επίσκεψη, ανέφερε:

«Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μια χρονική περίοδο κορύφωσης της καθολικής πλέον επίθεσης της κυβέρνησης σε όποιο εργασιακό μας δικαίωμα έχει απομείνει σε ό,τι έχει απομείνει από τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Δεν έρχεται να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου και των εργαζομένων του. Τέτοια αυταπάτη δεν έχουμε. Δεν του το επιτρέπει εξάλλου η κυβερνητική πολιτική στην υγεία, όπως αυτή χαράζεται από την Ε.Ε. και που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στην υγεία και όχι τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Έρχεται όμως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και κυρίως να στηρίξει τη διοίκηση και να την εγκαλέσει ταυτόχρονα από όποια υπαναχώρησή της από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης, κάτω από την αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου.
Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι οι αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων συνέβαλλαν σημαντικά στην καθυστέρηση του επιμερισμού ποσοστών στο νοσοκομείο, στο ότι δεν έχουν επιδοθεί ακόμη τα φύλλα αξιολόγησης στους εργαζόμενους, στο ότι απειλήθηκε η διοίκηση με καθαίρεση. Δεν είναι τυχαίο η στάση που κρατάει το Σωματείο οργανώνοντας την αντίσταση και την αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου εμποδίζοντας ή καθυστερώντας τις επιλογές τους. Δεν ανεχόμαστε πλέον άλλες εξαγγελίες. Τα προβλήματα τα γνωρίζει ο υπουργός και είναι υποκρισία να υποσχεθεί λύσεις αυτός που υπηρετεί την πολιτική που τα δημιουργεί. Εμείς μαζί του δεν διαπραγματευόμαστε. Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε την πολιτική που εφαρμόζει και είναι η μόνη μας επιλογή για να έχουμε ελπίδα. Η συμμετοχή μας μαζικά καθολικά στην κινητοποίηση έχει μεγάλη σημασία για το αποτέλεσμα των επιδιώξεών μας, για το τι δρόμο θα πάρει το νοσοκομείο, οι ασθενείς του κι εμείς οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα.
Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνοδούς, τους ασθενείς, τους επισκέπτες, τους πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον της υγείας να συναντηθούμε την Τετάρτη στις 12 στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου. Να το ακούσει ο Υπουργός και να το μεταφέρει στην κυβέρνησή του: ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ:
• Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζόμενου
• Ακύρωση του ν. 4250/14 που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
• Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων (υπερωρίες, εφημερίες κλπ).
• Κανένα κλείσιμο ή συγχώνευση κλινικής, τμήματος ή μονάδος του νοσοκομείου μας. Ανάπτυξη και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.
• Όχι στην επιχειρούμενη αύξηση του ωραρίου εργασίας. Μείωση ωρών εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες, μέτρα για την πρόληψη και προστασία, μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια.
• Όχι στις νέες μειώσεις μισθών – αυξήσεις αποδοχών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για αξιοβίωτη ζωή.
• Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων»

http://www.candianews.gr/

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο διασώσεις περιπατητριών σε Ρέθυμνο και Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητριών πραγματοποίησαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες...

“Φτάνει πια!”: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς...

Ξεσήκωσε το πλήθος η Μαρίνα Σάττι στο Matala Beach Festival 2024

Παλμός, γέλια και ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο Φεστιβάλ Ματάλων που...