15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανησυχία για τις επικείμενες εξώσεις τουλάχιστον 8.300 αναγνωρισμένων προσφύγων – Ανυπόταχτη Κρήτη: Η ΝΔ πετάει στο δρόμο πρόσφυγες και φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την οποία συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την έναρξη των αποχωρήσεων αναγνωρισμένων προσφύγων και μη δικαιούχων ασύλου από το ελληνικό σύστημα υποδοχής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μηταράκης παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν για το ζήτημα με την αποχώρηση χιλιάδων προσφύγων από τις Δομές, τόνισε ότι το σύνολο των αναγνωρισμένων προσφύγων που αποχωρούν από το πρόγραμμα στέγασης, έχουν λάβει έγκαιρα γνώση της εν λόγω απόφασης.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «βάσει του Ν. 4636/19, ο οποίος ψηφίστηκε τον Νοέμβριο, ως αφετηρία για την αποχώρηση αναγνωρισμένων προσφύγων είχε οριστεί ο Απρίλιος.

Πρόσθεσε πως δόθηκε παράταση μέχρι τα τέλη Μαΐου,λόγω της πανδημίας του Covid-19, κάνοντας πράξη τα αιτήματα των φορέων.

«Πλέον, δεν υπάρχει χρόνος για επιπλέον καθυστερήσεις.Οι υπηρεσίες του υπουργείου μας ήταν και είναι στην διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να επιλυθούν όποια διαδικαστικά προβλήματα ανακύψουν».

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τρόποι ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά, συνεχίζει η ανακοίνωση. Γι’ αυτό, αποφασίστηκαν κοινά σημεία δράσης, όπως η αναθεώρηση του προγράμματος ΗΛΙΟΣ και η καλύτερη διασύνδεση των προσφύγων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου,ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα και Περιφερειακός Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας Τζιανλούκα Ρόκκο, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του υπουργείου Εσωτερικών και του δήμου Αθηναίων,οι διοικητές του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Επισημαίνεται, ότι την 1η Ιουνίου 2020 θα ξεκινήσει η σταδιακή αποχώρηση 11.237 ατόμων από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και τις θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia».

Τέλος, από την 01-09-2020 οι προπληρωμένες κάρτες που δίδονται στους αιτούντες άσυλο, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους αποκλειστικά και μόνο για την αγορά αγαθών και προϊόντων και όχι για ανάληψη μετρητών.

Σφοδρές αντιδράσεις

Το θέμα της έξωσης από τις δομές όσων πάρουν καθεστώς ασύλου χωρίς να υπάρχει πρόνοια για την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, πρώτα απ’ όλα με τη διασφάλιση στέγασης, φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Το ζήτημα μάλιστα αυτό έφτασε και στις Βρυξέλλες με επιστολή που απέστειλαν προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και την αρμόδια Επίτροπο Εσωτερικών Ύλβα Γιόχανσον, τρεις ευρωβουλευτίνες, η Cornelia Ernst, της ευρωομάδας της Αριστεράς, η Sophie In’t Veld, της ομάδας «Ανανεώστε την Ευρώπη» και η Tineke Strik, των Πρασίνων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, οι ελληνικές αρχές προχωρούν στην έξωση περίπου 10.000 προσφύγων (συμπεριλαμβανομένων αρκετών ευάλωτων ατόμων, από δομές, ξενοδοχεία και διαμερίσματα στα οποία φιλοξενούνται στην ενδοχώρα.

Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων, ΜΚΟ, και συλλόγους της κοινωνίας των πολιτών, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για την παροχή άλλης στέγης στους ανθρώπους αυτούς. Αυτή η κίνηση υποτίθεται ότι θα δημιουργούσε χώρο για την μετακίνηση ατόμων από τις νησιωτικές δομές, καθώς δεν έχουν δημιουργηθεί νέες δομές στην ενδοχώρα.

"google ad"

Είναι όμως προφανές ότι με τον τρόπο αυτόν δημιουργείται ένα νέο, πολύ σοβαρό πρόβλημα, κυρίως για τα άτομα αυτά, που θα μείνουν στον δρόμο, αλλά και για την τοπική κοινωνία. Η κατάσταση επιδεινώνεται, δεδομένου το ότι οι αρχές έχουν παύσει την παροχή επιδόματος και τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης και υποστήριξης για αυτά τα άτομα.

Είναι η Επιτροπή ενήμερη για αυτήν την κατάσταση; Γνωρίζει αν και πως σχεδιάζουν οι αρχές να χρησιμοποιήσουν το κονδύλι ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, που διατέθηκε για στέγαση τον περασμένο Μάρτιο; Έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή της ανεστιότητας για τους πρόσφυγες αυτούς, και αν ναι, ποια είναι αυτά;» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι τρεις ευρωβουλευτίνες.

“Ανυπόταχτη Κρήτη”: Η ΝΔ πετάει στο δρόμο τους πρόσφυγες και φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή παράταξη της «Ανυπόταχτης Κρήτης» δίνει την τοπική χροιά του ζητήματος τασσόμενη ενάντια στις εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Κρήτη αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε σπίτια 860 πρόσφυγες ενώ η ΠΕΔ Κρήτης είχε ζητήσει την επέκταση του προγράμματος ώστε να εξασφαλιστεί φιλοξενία των 1.500 προσφύγων που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση προχωρά με τον σχεδιασμό για δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ εκτός σπιτιών οδηγούνται και αρκετοί πρόσφυγες στην Κρήτη.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Στις 31 Μάη, όσοι πρόσφυγες έχουν πάρει άσυλο, θα πεταχτούν στο δρόμο αφού η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τους Δήμους, προχωράνε σε εξώσεις από τα καμπ και από τα σπίτια, στα οποία φιλοξενούνται.

Στο δρόμο θα βρεθούν πάνω από 300 πρόσφυγες που διαμένουν στον Ελαιώνα και δεκάδες από το Σχιστό, την Ριτσώνα, την Ελευσίνα και αλλού. Ανάμεσά τους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως ανάπηροι και γυναίκες μόνες με παιδιά, πολλά από τα οποία φοιτούν σε σχολεία. Ακόμη περισσότεροι θα πεταχτούν έξω από σπίτια που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και πολλές οικογένειες προσφύγων στην Κρήτη. Έχει ήδη ξεκινήσει αυτό καθώς μετά από πιέσεις και απειλές που ασκούνται σε βάρος των προσφύγων, αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια που διαμένουν νωρίτερα και από τις 31 Μάη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά σε στρατόπεδα-φυλακές στην ενδοχώρα και γι αυτό θέλει να πετάξει στο δρόμο όσους κατάφεραν να πάρουν άσυλο και διαμένουν σε καμπ. Πρόκειται για μια άκαρδη ρατσιστική πολιτική που θα γεμίσει τις πλατείες και τα πάρκα με άστεγους και φτωχούς. Αυτή η πολιτική της ΝΔ πατάει πάνω στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και στη γκετοποίηση των προσφύγων με τη δημιουργία στρατοπέδων αποκομμένων από τις κατοικημένες περιοχές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η πολιτική των δυνάμεων του συστήματος που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε εχθρούς και εισβολείς, την ίδια ώρα που συνεχίζει τη στήριξη των στρατιωτικών-πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ ενάντια σε χώρες που σπαράσσονται από πολέμους, προκαλώντας ξεριζωμούς, φτώχεια και εξαθλίωση. Είναι η πολιτική που κολακεύει τα ακροδεξιά ακροατήρια και οπλίζει τα χέρια των φασιστών που καίνε ξενοδοχεία και δομές για πρόσφυγες.

Η ένταξη των προσφύγων σημαίνει πρόσβαση στο δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία και την υγεία και όχι εγκατάλειψη στο δρόμο. Αντί να σπαταλάει η κυβέρνηση και η ΕΕ δισεκατομμύρια για επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, για την απομόνωση στα νησιά με νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τις καταδιώξεις προσφύγων στο Αιγαίο και τον Έβρο οδηγώντας σε πνιγμούς προσφύγων, για μαζικές απελάσεις και παράνομες «επαναπροωθήσεις» στη Βόρεια Ελλάδα, θα έπρεπε να διαθέσει κονδύλια για να ζουν αξιοπρεπώς στις γειτονιές μας, για να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να έχουν όλοι πρόσβαση στη υγεία.

Διεκδικούμε

  • Να ακυρωθούν οι μαζικές εξώσεις.
  • Να κλείσουν οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες.
  • Ελεύθερη μετακίνηση σε όποια περιοχή ή χώρα θέλουν να μείνουν. Όχι σε φράκτες στον Έβρο και το Αιγαίο.
  • Να εξασφαλιστεί στέγαση για όλους σε σπίτια και σε δομές μέσα στις γειτονιές.
  • Η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικοί Δήμοι να ανοίξουν τώρα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για όλους, άστεγους, πρόσφυγες, Ρομά.
  • Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να πάρουν χαρτιά και άσυλο τώρα. Να έχουν δικαίωμα στην εργασία.
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Χωράμε όλοι! Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι!

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, οι επιτροπές προσφύγων από τα καμπ, οι κοινότητες μεταναστών και οι εργαζόμενοι στο προσφυγικό.

Κοινή επιστολή για επικείμενες εξώσεις τουλάχιστον 8.300 αναγνωρισμένων προσφύγων στην Ελλάδα

Στο θέμα των εξώσεων αναφέρονται και με επιστολή τους προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, την Επίτροπο Ευρώπης για ζητήματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, κα Ylva Johansson και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπεύθυνο για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά 61 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρονται τα εξής:

Οι παρακάτω υπογράφουσες οργανώσεις εκφράζουμε τη σοβαρή μας ανησυχία για τις επικείμενες εξώσεις τουλάχιστον 8.300 αναγνωρισμένων προσφύγων από τα προγράμματα φιλοξενίας και παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, που είναι προγραμματισμένες για το τέλος Μαΐου 2020. Ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς τους ανθρώπους, στην πλειονότητά τους οικογένειες με παιδιά, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να βρεθούν σε κατάσταση αστεγίας εν τω μέσω της πανδημίας.

Οι πρόσφυγες που έχουν λάβει διεθνή προστασία πιέζονται να εκκενώσουν τα διαμερίσματα που φιλοξενούν ευάλωτους στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση (ESTIA), τα ξενοδοχεία στο πλαίσιο του προγράμματος Προσωρινού Καταφυγίου και Προστασίας για τους πιο ευάλωτους Μετανάστες στην Ελλάδα (FILOXENIA), τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) και τα προσφυγικά καμπ. Σχεδόν ταυτόχρονα, θα σταματήσει η παροχή οικονομικής βοήθειας, με τη μορφή κάρτας μετρητών, που έχει εφαρμοστεί και υποστηριχθεί από την Ε.Ε.. Αυτά τα επερχόμενα μέτρα θα επηρεάσουν την επιβίωση τουλάχιστον 4.800 ατόμων, που θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δυνατότητες διαμονής του προγράμματος ESTIA, 3.500 ατόμων, που πρέπει να εγκαταλείψουν τα Κ.Υ.Τ. και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας, καθώς και 1.200 προσφύγων, που στεγάζονται αυτόνομα και λαμβάνουν υποστήριξη σε μετρητά.

Το Πρόγραμμα Ελληνικής Ένταξης για Δικαιούχους του Διεθνούς Προγράμματος Προστασίας (HELIOS) παρέχει μαθήματα ένταξης και συμβάλλει στο κόστος ενοικίασης -έως και δώδεκα μήνες κατ’ ανώτατο όριο- για όσους πρέπει να εγκαταλείψουν τη διαμονή τους. Στην πράξη, από τα 8.752 άτομα που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα HELIOS, μόνο 1.590 άτομα λαμβάνουν επιδοτήσεις ενοικίασης. Το 82% των ατόμων που εγγράφηκαν στο HELIOS από το 2019 δεν λαμβάνουν ακόμη επιδοτήσεις ενοικίασης. Για να επωφεληθούν από το πρόγραμμα HELIOS, οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο ανεξαρτησίας και αυτάρκειας. Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι κάτοχοι ΑΦΜ, τραπεζικού λογαριασμού και σύμβασης ενοικίασης για να λάβουν υποστήριξη από το πρόγραμμα HELIOS. Καθώς το ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα είναι ούτως ή άλλως δαιδαλώδες και είναι σαφές ότι χρειάζεται διπλή προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν οι μη ομιλούντες Ελληνικά, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις στην εύρεση καταλύματος και την πληρωμή προκαταβολών, ώστε στη συνέχεια να εγγραφούν στο HELIOS. Εκτός από το πρόγραμμα HELIOS, το οποίο αφορά μόνο αναγνωρισμένους πρόσφυγες, εκτός από μερικές κατακερματισμένες πρωτοβουλίες Δήμων και Οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική κοινωνική υποστήριξη, ειδικά στο στάδιο της υποδοχής, το οποίο στην Ελλάδα μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια.

Η πανδημία COVID-19 επηρέασε όλες και όλους στην Ελλάδα, αλλά οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τα μέτρα για τη διακοπή της εξάπλωσής της έχουν επηρεάσει δυσανάλογα τον πληθυσμό που καλείται τώρα να εγκαταλείψει τις παροχές στέγασης. Ο εγκλεισμός σήμαινε επίσης ότι οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εναλλακτικές στέγασης, να βρουν εργασία ή να κανονίσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα HELIOS. Ακόμα και σήμερα που οι περιορισμοί αίρονται σιγά σιγά σε ολόκληρη την Ελλάδα, η ζωή απέχει πολύ από το να επιστρέψει σε φυσιολογικό πλαίσιο, ειδικά για όσους βρίσκονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου και στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας στη Ριτσώνα, τη Μαλακάσα και το Κουτσόχερο, όπου οι περιορισμοί στην κυκλοφορία παρατείνονται έως τις 7 Ιουνίου 2020.

Τουλάχιστον 8.300 άτομα πρέπει να εγκαταλείψουν τη διαμονή τους έως τα τέλη Μαΐου και μόνο σε ένα μικρό ποσοστό παρέχεται ολοκληρωμένη υποστήριξη (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων ενοικίασης) μέσω του προγράμματος HELIOS. Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι χάνουν σχεδόν ταυτόχρονα και τη βοήθεια σε μετρητά από το πρόγραμμα βοήθειας με κάρτες μετρητών. Αν και τα προγράμματα ESTIA και HELIOS χρηματοδοτούνται από την Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. (DG Home) και υλοποιούνται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους, ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση των αρμοδιοτήτων. Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός ευάλωτων ατόμων θα μείνει χωρίς καμία υποστήριξη ή προοπτική ένταξης και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρά αυξημένο κίνδυνο να μείνουν άστεγοι. Τα γραφειοκρατικά εμπόδια αφήνουν πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς ΑΦΜ ή/και τραπεζικό λογαριασμό, δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να βρουν δουλειά ή να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), μόνο το 7% των αναγνωρισμένων προσφύγων στο πρόγραμμα ESTIA έχει τραπεζικό λογαριασμό και το 75% έχει ΑΦΜ. Σα να μην έφταναν όλα αυτά η πανδημία COVID-19 κατέστησε αδύνατο για τους ανθρώπους να βρουν εργασία, εναλλακτικές στέγασης ή να τακτοποιήσουν τα έγγραφα που χρειάζονται για την ένταξή τους στο πρόγραμμα HELIOS.

Επομένως, σας ζητάμε επειγόντως:

  • Να παραταθεί μετά τα τέλη Μαΐου η προθεσμία εξόδου από τα προγράμματα ESTIA, FILOXENIA, τα Κ.Υ.Τ. και τα προσφυγικά καμπ, έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν επαρκή χρόνο για να βρουν εναλλακτικά καταλύματα, να αναζητήσουν εργασία και να εγγραφούν πλήρως στο πρόγραμμα ένταξης HELIOS μετά και από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 13 Μαρτίου 2020. Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της έλλειψης στέγης εν τω μέσω μιας συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας.
  • Να παραταθεί η μηνιαία οικονομική στήριξη, στο πλαίσιο της Ε.Ε. που εφαρμόζεται (και υποστηρίζεται) από το πρόγραμμα βοήθειας με κάρτες μετρητών, για όσους χρειάζεται να εγκαταλείψουν την παροχή στέγης και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αστεγίας.
  • Να συμπεριληφθούν επιπροσθέτως και οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με σοβαρά ιατρικά προβλήματα και οι μονογονεϊκές οικογένειες, στην παράταση της εξόδου από την παροχή στέγασης, μαζί με εκείνους που έχουν ήδη θεωρηθεί εξαιρετικά ευάλωτοι, όπως οι γυναίκες κατά την τελευταία περίοδο της εγκυμοσύνης τους και οι γυναίκες με εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου.
  • Να δημιουργηθεί γέφυρα ανάμεσα στο πρόγραμμα ESTIA -και σε άλλα καταλύματα υποδοχής- με το πρόγραμμα HELIOS και να περιλαμβάνονται επίσης άτομα που διαμένουν αυτόνομα. Επί του παρόντος, οι άνθρωποι που διαμένουν αυτόνομα δεν μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα HELIOS, παρόλο που εξακολουθούν να χρειάζονται υποστήριξη ένταξης και οικονομική βοήθεια μετά τον χαρακτηρισμό τους ως άτομα που δικαιούνται διεθνή προστασία.
  • Να αρθούν οι γραφειοκρατικοί φραγμοί, ώστε όλοι οι αιτούντες άσυλο να έχουν πρόσβαση σε όλα τα νομικά έγγραφα που δικαιούνται, όπως αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, αριθμό φορολογικού μητρώου και τραπεζικό λογαριασμό. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι θα μπορούν να αναζητήσουν εργασία και στέγαση για να είναι εγγυημένο το δικαίωμά τους σε στέγη.
  • Να υπάρξει επεξεργασία συνεκτικής και μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ένταξη και τη στέγαση, καθώς η πρόσφατη νομοθεσία απαιτεί από τους πρόσφατα αναγνωρισμένους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη διαμονή τους εντός 30 ημερών αντί για έξι μήνες, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο προετοιμασίας των ανθρώπων προς τη μετάβαση στην αυτονομία.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Υπογράφουν:

A Drop in the Ocean

Action for Education

ANTIGONE – Information and Documentation Centre on Racism, Ecology, Peace and Non Violence

ARSIS – Association for the Social Support of Youth

Bridge2

CHEERing: Center for Health Equity, Education and Research International Group

CRIBS International

Danish Refugee Council (DRC)

DIOTIMA Centre

ECHO100PLUS

Ecological Movement of Thessaloniki

Equal Rights Beyond Borders

Fair Planet

FENIX Humanitarian Legal Aid

foodKIND

Free Movement Skateboarding UK 

Glocal Roots

Greek Helsinki Monitor

Greek Housing Network

Hellenic League for Human Rights

Help Refugees / Choose Love 

HIAS Greece – HIAS Ελλάδος 

Higher Incubator Giving Growth and Sustainability-HIGGS

Humanity Now / Direct Refugee Relief USA

HumanRights360

Humans for Humans

I AM YOU

Intereuropean Human Aid Association

International Rescue Committee (IRC)

INTERSOS Hellas

INTERSOS Organizzazione Umanitaria

InterVolve

Jesuit Refugee Service Greece (JRS Greece)

Legal Centre Lesvos

Lighthouse Relief (LHR)

Melissa: Network of Migrant Women in Greece

MIGREUROP

Migreurop

Mobile Info Team

Network for Children’s Rights – Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Northern Lights Aid

Omnes

One Happy Family

Pampiraiki Support Initiative for Refugees & Migrants

Project Armonia

Project Elea

ReFOCUS Media Labs

Refugee Legal Support (RLS)

Refugee Trauma Initiative

Refugee Youth Service

Samos Volunteers

ShowerPower Foundation

SolidarityNow

Still I Rise

Symbiosis-School of political studies in Greece, Council of Europe Network of Schools

Terre des hommes Hellas

The Lava Project

Velos Youth 

Verein FAIR.

Wave – Thessaloniki

Yoga and Sport For Refugees

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ