17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ανθιμος: Με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε

Ημερομηνία:

Μήνυμα ενότητας στους Έλληνες έστειλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, από τον άμβωνα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε δοξολογία για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα αυτής της τριημέρου πνευματικής και εθνικής χαράς της Θεσσαλονίκης, ας πορευόμεθα όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, επικαλούμενοι τη βοήθεια του Αγίου Θεού και μνήμονες πάντοτε της υποθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική’» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανθιμος.

Απευθυνόμενος στους νέους της χώρας, τους κάλεσε να δικαιώσουν τους κόπους των γονιών τους και τις θυσίες της πατρίδας τους και μεταφέροντας δύο στροφές από τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, τους ζήτησε να μην λάβουν «το σκήπτρο της διχόνοιας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα μείνουμε Έλληνες ενωμένοι, ελεύθερα και με τη δική μας βούληση, ορθόδοξοι χριστιανοί για να στερεώσουμε την πατρίδα μας, για να διδάξουμε τα παιδιά μας, για να δικαιώσουμε τους πατέρες μας που μας παρακολουθούν από τον άλλο κόσμο» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...