22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ανθρώπινα δικαιώματα και πειραματόζωα

Ημερομηνία:

Γράφει ο Βαγγελης Πάλλας
Δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ!…..

Η Βρετανική εταιρεία μισθοφόρων AIMS LTD είχε προτείνει στην Τουρκία το 2009. Σχέδιο για την εξουδετέρωση κουρδικών βάσεων, που δήθεν βρίσκονται στην ελεύθερη Κύπρο, αλλά πρότεινε και την έκθεση των κούρδων αγωνιστών σε φονικές δόσεις ραδιενέργειες για να οδηγήσουν τις τούρκικες αρχές στις μυστικές τους βάσεις. Όλα αυτά με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαντει Ταιμς» η εταιρεία AIMS με εκπρόσωπο το διευθυντή της Μπράιαν Άνταμς πρότεινε στους τούρκους να εκθέσουν κατά την διάρκεια ανακρίσεων τους κούρδους αγωνιστές σε ραδιενέργεια.

Με βάση αυτό το σχέδιο, οι κούρδοι θα απελευθερώνονταν στη συνέχεια, αλλά θα ήταν υπό παρακολούθηση από υπερσύγχρονα μηχανήματα ειδικά για την επισήμανση της ραδιενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι θα οδηγούνταν στις βάσεις των κούρδων. Η έκθεση των κρατουμένων στην ακτινοβολία θα τους οδηγούσε σε βέβαιο θάνατο το πολύ σε 21 ημέρες.

Όπως δήλωσε στις τούρκικες αρχές ο Μπράιαν Άνταμς οι ενέργειες του αυτές είχαν την έγκριση της Βρετανικής κυβέρνησης. Η εταιρεία του είχε πολύ στενές σχέσεις με τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Πειραματόζωα για δοκιμές εμβολίων έγιναν εκατοντάδες ορφανά ή διανοητικά καθυστερημένα παιδιά σε Βρετανία και Ιρλανδία στη δεκαετία του `50 και του `60, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC. Οι υγειονομικές αρχές φέρονται να χρησιμοποίησαν μεγάλους αριθμούς παιδιών από ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα, για να κάνουν πειράματα με ουσίες μη δοκιμασμένες οι οποίες προκάλεσαν οδυνηρούς σπασμούς και εγκεφαλικές βλάβες. Τα πειράματα έγιναν χωρίς την συγκατάθεση των γονέων και πολλοί από τους φακέλους με τα αποτελέσματα των δοκιμών από την εταιρεία GLAXO (σήμερα GLAXO-SMITH-KLINE) η οποία δεν αναμείχθηκε στην εκτέλεση των πειραμάτων.

Η BAYER ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο γερμανικός κολοσσός της χημικής φαρμακευτικής, βιοτεχνολογικής βιομηχανίας BAYER, αρνούμενος να αποσυνδεθεί από το παρελθόν του, τίμησε πρόσφατα τον καταδικασμένο εγκληματία πολέμου Fritz ter Meer, καταθέτοντας λουλουδένιο στεφάνι στον τάφο του στο Krefeld-Uerdingen της Γερμανίας. Ο Ter Meer γεννημένος το 1884, υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της χημικής εταιρείας IG Farben από το 1925. Κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου ήταν υπεύθυνος της κατασκευής του εργοστασίου της IG Farben στο Άουσβιτς, στο οποίο πέθαναν περίπου 30.000 σκλάβοι εργάτες. Τον Ιούλιο του 48 στη δίκη της Νυρεμβέργης ο Ter Meer καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν προκάλεσε κανένα πόνο ή βάσανο στους σκλάβους εργάτες, αφού «θα θανατώνονταν έτσι κι’ αλλιώς». Μετά την αποφυλάκιση ο Ter Meer έγινε πρόεδρος του συμβουλίου της BAYER και μετά το θάνατο του το 1967, η εταιρεία θέσπισε φοιτητική υποτροφία στο όνομα του. Η εταιρεία BAYER αρνούνταν να πληρώσει αποζημιώσεις στους επιζώντας σκλάβους εργάτες.

«ΦΥΣΙΚΟΠΟΡΟΣ» ΤΟ ΟΠΙΟ, ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Μιανμάρ πρώην Βιρμανία. Η χώρα που για περισσότερα από 10 χρόνια μαστίζεται από την δικτατορία, τη φτώχεια και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Η ανάγκη επιβίωσης της χούντας έχει οδηγήσει τη χώρα αυτή στην εκμετάλλευση του μόνου «φυσικού πόρου» που μπορεί να εκμεταλλευτεί, το όπιο. Η Βιρμανία είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε λαθρεμπόριο οπίου, εξάγοντας στον κόσμο τουλάχιστον 5,5 χιλ. τόνους το χρόνο.

Η πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου UNOCAL κατηγορείται ότι όχι μόνο συνεργάζεται και στηρίζει πολιτικά ηθικά τη χούντα που κυβερνά τη Βιρμανία, αλλά πρακτικά αποτελεί και τον οικονομικό αιμοδότη των διαφθαρμένων στρατηγών με σκληρό συνάλλαγμα. Η εταιρεία UNOCAL κατασκεύασε αγωγό φυσικού αερίου παρά την έντονη αντίδραση του ντόπιου πληθυσμού. Κατά την διάρκεια της κατασκευής εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εξαφανίσθηκαν, και ο στρατός επέβαλε με τα όπλα το «δίκαιο» της εταιρείας.

15 χωρικοί προσέφυγαν με την βοήθεια διεθνών οργανώσεων στα Αμερικανικά δικαστήρια κατά της UNOCAL, αλλά έχασαν πρωτοδικώς την υπόθεση. Η υπόθεση ξεκίνησε το 1990 και 16 χρόνια μετά οι Βιρμάνες και τα ορφανά εξακολουθούν να περιμένουν την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης!…

"google ad"

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ SHELL

Η εταιρεία SHELL έχει ευθύνες για την εκτέλεση του Νιγηριανού ποιητή ΚΕΝΣΑΡΟ ΟΥΙΟΥΑ. Σε μια απόφαση κόλαφο το Αμερικανικό ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι οι δραστηριότητες της πετρελαϊκής εταιρείας στη Νιγηρία προκάλεσαν, το βασανισμό και την εκτέλεση δύο λαϊκών αγωνιστών από το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας (1998). Η εταιρεία Shell καταπάτησε γη χωρίς να καταβάλει την οφειλόμενη αποζημίωση, μόλυνε την ατμόσφαιρα της περιοχής όπου ζει η φυλή Ογκόνι της Νιγηρίας, και πλήρωσε την τοπική αστυνομία προκειμένου να καταστείλει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Ο συγγραφέας και ποιητής Κεν Σάρο Ουΐουα και ο συναγωνιστής του Τζον Κπουϊνέν, οι οποίοι είχαν ηγηθεί εξέγερσης στην περιοχή της φυλής Ογκόνι κατά της εκμετάλευσης των πετρελαίων του δέλτα του Νιγήρα, εκτελέστηκαν από την Νιγηριανή χούντα προκαλώντας την αποβολή της χώρας από την Βρετανική κοινοπολιτεία. Κατά την αγωγή των οικογενειών υποστηρίζεται ότι η Shell και η «αδελφή» εταιρεία Royal Dutch Petroleum χάλκευσαν «ενοχοποιητικά» στοιχεία για τους 2 αγωνιστές, βάσει των οποίων το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας του κατηγόρησε για δολοφονίες και τους έστειλε στην κρεμάλα. Ο υποδιευθυντής της εταιρείας Εγκελπερτ Ιμόμο δήλωσε ότι η εταιρεία του αγόρασε όπλα για την Νιγηριανή αστυνομία, προκειμένου αυτή να διαφυλάξει το προσωπικό της και την περιουσία της.

«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ….. ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ευάγγελος Πάλλας
Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...