13.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Ανθρώπινα οστά – μυστήριο στους Αγ.Αποστόλους

Ημερομηνία:

Σε νεαρό άνθρωπο κάτω των 40 ετών ανήκουν τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, σύμφωνα με την πρώτη μακροσκοπική εξέταση που έγινε απο τον Ιατροδικαστή Κρήτης κ.Αντώνη Παπαδομανωλάκη.
Όπως είπε ο κ.Παπαδομανωλάκης στο Flashnews.gr, απο τα τμήματα των οστών που βρέθηκαν είναι παντελώς αδύνατον να προκύψει άλλο συμπέρασμα εαν δεν εξεταστούν απο ειδικούς ανθρωπολόγους και ενα δεν γίνουν ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις,κάτι που θα γίνει στην συνέχεια.

Επίσης εντυπωσιακό είναι το ότι μεταξύ των ανθρώπινων οστών που περισυνελλέγησαν απο τον βυθό της θάλασσας υπήρχαν και οστά ζώου, πιθανότατα προβάτου ή κατσίκας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι ένας λουόμενος ενημέρωσε το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων για την ανεύρεση οστών, στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αποστόλων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύτης όπου εντόπισαν σε βάθος 2,5 μέτρων και περισυνέλεξαν τα οστά και ένα κρανίο, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Χανίων για εργαστηριακό έλεγχο.

Επίσης πλησίον του σημείου ανεύρεσης των οστών, εντοπίσθηκε και περισυνελέγη ένας κάλυκας διαμετρήματος περίπου 40 εκατοστών, ο οποίος πρόκειται να παραδοθεί στην 5η Μεραρχία Κρήτης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2011 είχε εντοπιστεί ένας ολόκληρος ανθρώπινος σκελετός θαμμένος στην νησίδα Λαζαρέτα των Χανίων, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ανήκε σε νεαρό Βενετσιάνο που είχε πεθάνει και ταφεί στην νησίδα όταν χρησιμοποιείτο ως λοιμοκαθαρτήριο απο τους Ενετούς.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ