Ανοίγει ο δρόμος για τετραήμερη εργασία στην Ελλάδα

Την τετραήμερη εργασία για το σύνολο του προσωπικού της υιοθετεί η Grant Thornton στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα «Νέα».

Θα εφαρμοστεί τον Αύγουστο και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καθιέρωση της τετραήμερης εργασίας, μέσα από την παροχή επιπλέον ημερών αδείας είναι μόνο μία από τις δράσεις που υλοποιεί η εταιρεία.

Ένα επιπλέον προνόμιο για τους εργαζόμενους είναι η αποχώρησή τους νωρίτερα από τη δουλειά κάποιες συγκεκριμένες ημέρες τον χρόνο.

«Προχωρήσαμε στην καθιέρωση τετραήμερης εργασίας για τον μήνα Αύγουστο, δίνοντας τέσσερις επιπλέον ημέρες άδειας, προκειμένου να περάσουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μάλιστα, η εν λόγω δράση επισφραγίζει μία σειρά σημαντικών παροχών και ενεργειών που υλοποιούμε τον τελευταίο χρόνο για τους ανθρώπους μας, στα πλαίσια της μετάβασής μας στη νέα εποχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Grant Thornton.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, πρόκειται για μία κίνηση που αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το θέμα της τετραήμερης εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και αρκετούς μήνες, με αρκετές χώρες και εταιρείες να «πειραματίζονται» για το κατά πόσο θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρύτερα.

Δοκιμές γίνονται ή έχει συζητηθεί να γίνουν μεταξύ άλλων από εταιρείες στη Βρετανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία ή ακόμα και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι λιγότερες ημέρες και ώρες εργασίας λόγω των αλλαγών που έφερε η πανδημία στα εργασιακά επιστρέφει στο… τραπέζι μετά την τάση της λεγόμενης Μεγάλης Παραίτησης.

Η κίνηση της εταιρείας εκτιμάται από τους παράγοντες της αγορές ότι ανοίγει τον δρόμο για ευρύτερη εφαρμογή.

ieidiseis.gr