16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ανοικτά αύριο, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα λόγω των θερινών εκπτώσεων

Ημερομηνία:

«Ποτέ την Κυριακή» υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία οι εμποροϋπάλληλοι υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην Κυριακάτικη αργία, ωστόσο, αύριο Κυριακή, ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα… και με τον νόμο.

Κι αυτό γιατί πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της θερινής εκπτωτικής περιόδου που ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας, τα καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρηματίες οφείλουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκπτώσεων να επισημαίνουν με σαφήνεια τόσο την αρχική όσο και τη εκπτωτική τιμή κάθε προϊόντος, ώστε οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν και να αποφασίζουν βάσει ακριβούς πληροφόρησης.

Σε περίπτωση παρατυπιών ή παραπλανητικών πρακτικών, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ή να υποβάλουν καταγγελία μέσω του ΕΦΕΤ και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ