19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Επιστολή προς τον δήμαρχο Χανίων για το Τσινόνερο Ακρωτηρίου

Ημερομηνία:

Κύριοι, στις 30/4/2012 επισκέφτηκα τον δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη ως Ακρωτηριανός σχετικά με την περιουσία του τέως Δήμου Ακρωτηρίου άλλοτε κοινότητα Κουνουπιδιανών στην θέση Αρμελία ή Τσινόνερο, κτηματική περιφέρεια Κουνουπιδιανών, ένα από τα ωραιότερα μέρη του Ακρωτηρίου, με πρόσοψη στον κόλπο των Χανίων. Από ανατολή είναι ο οικισμός Σόδυ και στο βάθος η αμμουδιά του Καλαθά και δυτικά είναι ο Άγιος Ονούφριος. Έχει καταπληκτική θέα προς τον κόλπο των Χανίων. Η  έκταση της περιοχής έχει εμβαδόν 592841 τμ. και είναι σήμερα ιδιοκτησία του Δήμου Χανίων αριθμό εθνικού κτηματολογίου 50074240 2001/0/0. Το απόσπασμα του εθνικού κτηματολογίου το έδωσα στον δήμαρχο για τα σχετικά.

Δυστυχώς ουδεμία ενέργεια έγινε από τον Δήμο και όπως καταλαβαίνετε είναι περιοχή για να αξιοποιηθεί. Θα βοηθήσει τον Δήμο Χανίων και ειδικά τους δημότες γιατί μπορούν να γίνουν πολλές και μεγάλες επενδύσεις. Όπως γνωρίζετε ύστερα από οχτώ μήνες έκαμε δήλωση ο αντιδήμαρχος κ. Ξυνίδης ότι εφόσον είναι εγγεγραμμένο στο κτηματολόγιο δεν μπορεί να καταπατηθεί.

Λυπάμαι πολύ, μια έκταση 592841 στο σημείο που βρίσκεται μπορούσε να αξιοποιηθεί, υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι έλληνες και ξένοι για μεγάλες επενδύσεις. Στην πλησίον ακριβώς περιοχή από Καλαθά έως Χοχλάκια δεν μπορούν οι κάτοικοι του οικισμού Καλαθά να πλησιάσουν στη θάλασσα, διότι υπο την ανοχή των αρχών ήτοι κτηματική υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου του Δήμου Χανίων και του Λιμεναρχείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής τα ξενοδοχεία και οι παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά έκλεισαν και αγροτικοί δρόμοι και τα δρομάκια που οδηγούν στην θάλασσα έχουν κλείσει και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Καλό είναι οι Χανιώτες να ενδιαφερθούν για τα Χανιά.

Μετά τιμής

Μανώλης Καλλιγέρης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...