12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ανοικτό το ενδεχόμενο στελέχωσης των φυλακών «Κρήτη 1»

Ημερομηνία:

Ανοικτό το ενδεχόμενο στελέχωσης των φυλακών «Κρήτη 1», ώστε να ενεργοποιηθούν οι πτέρυγες που παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, άφησε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευτύχης Φυτράκης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Φυτράκης κατά την επίσκεψη του στο γενικό κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 και στην αγροτική φυλακή Αγιάς στα Χανιά, «θέλω να δω από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας του καταστήματος για το οποίο έχουμε βαθύ προβληματισμό ως προς το θέμα των πτερύγων που δεν λειτουργούν».

Ο κ Φυτράκης επεσήμανε ότι, λόγω κυρίως της δημοσιονομικής στενότητας που υπάρχει, το υπουργείο εξετάζει όλους τους διαθέσιμους τρόπους, για στελέχωση των φυλακών μέσω κινητικότητας, κοινωφελούς εργασίας.

Επίσης, όπως είπε, «με τον νόμο 4322, τον πρώτο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέψαμε μια σειρά από θέσεις για τα καταστήματα κράτησης που αφορούν τόσο προσωπικό φύλαξης όσο και άλλες ειδικότητες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει κατανοητή η μεγάλη ανάγκη στήριξης του σωφρονιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτράκη, οι πρόσφατες παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων ανέδειξαν δύο πράγματα: ακραίος υπερπληθυσμός κρατουμένων και ακραία υποστελέχωση.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη αξιοποίησης όλων των πτερύγων των φυλακών, κάτι που όπως είπε είναι προσωπική επιδίωξη τόσο του υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου όσο και του ιδίου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...