19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Ανοιξιάτικη η επόμενη βδομάδα στην Κρήτη, αλλά μέχρι τότε, λίγες ακόμη καταιγίδες

Ημερομηνία:

Ανοιξιάτικος ο καιρός την επόμενη βδομάδα σύμφωνα με τη σελίδα “μετεωκρήτες“:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, από τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου στο νησί μας. Κύρια χαρακτηριστικά αυτής, οι βροχές, οι καταιγίδες και η ενίσχυση των δυτικών – νοτιοδυτικών ανέμων, που κατά τόπους κυρίως σε κάποια νότια παραθαλάσσια θα αγγίζουν και τα 6-7 μποφόρ πρόσκαιρα.

Τα φαινόμενα, αν και θα είναι παροδικά (θα υπάρχουν και ανοίγματα κυρίως στα βόρεια), κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουν κι έντονο χαρακτήρα!

Από τα ξημερώματα της Κυριακής κι ενώ ο καιρός θα έχει παρουσιάσει σχετική βελτίωση, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν γρήγορα σε πιο βόρειους – βορειοδυτικούς και θα σημειώνονται εκ νέου βροχές που στα βόρεια – βορειοδυτικά κι εσωτερικά του νησιού δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα

Αν και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά, πολυπαθείς περιοχές στα βόρεια κι εσωτερικά του νομού Χανίων και Ρεθύμνης θα δεχθούν και πάλι, έστω και πρόσκαιρα σοβαρές βροχές.

Να τονίσουμε εδώ, ότι οι βοριάδες δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα καθώς δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 (πολύ τοπικά και πρόσκαιρα 7 μποφόρ), ενώ οι χιονοπτώσεις σε γενικές γραμμές θα περιορίζονται από τα 1400-1500μ και πάνω.

Πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Δευτέρα με πιθανότητα μόνο για κάποια τοπικά φαινόμενα στους ορεινούς όγκους και πλησίον αυτών.

Κλείνοντας να σας πούμε, ότι άνομβρο, με Ανοιξιάτικες συνθήκες και ανεβασμένες θερμοκρασίες δείχνει να κυλά το δεύτερο πενθήμερο του Μάρτη, δεν ξέρουμε με σιγουριά όμως, αν ο Χειμώνας, έχει πει την τελευταία του κουβέντα!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...