16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Ανοιχτά Πανιά”: Ένα νέο Φεστιβάλ Πολιτισμού με πρωτογενείς παραγωγές από τα Χανιά και όλο τον κόσμο, για τα Χανιά

Ημερομηνία:

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος” πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 10/06/2021, η παρουσίαση της δράσης “Ανοιχτά Πανιά”, που διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρειας Κρήτης.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση, ενώ παρούσα ήταν και η καλλιτεχνικός/παιδαγωγικός σύμβουλος και συνεπιμελήτρια του εγχειρήματος, Μυρτώ Λάβδα, καθώς και άλλα μέλη της Επιτροπής “Ανοιχτά Πανιά”. Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου καθώς και ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρης Μιχελογιάννης,

Ο Δήμαρχος Χανίων, προλογίζοντας τη δράση επεσήμανε: “Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα πολιτισμού, που με αναφορά και αφετηρία τα Χανιά, καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα συναντιούνται και δημιουργούν, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου, στα Χανιά. Με την δράση αυτή φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τον Δήμο Χανίων σε εύφορο πεδίο πολιτιστικής παραγωγής και δραστηριότητας και όχι απλά ένα φιλόξενο τόπο για περιοδείες άλλων παραγωγών”.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού από την πλευρά του τόνισε: Τα “Ανοιχτά Πανιά” αποτελούν μια νέα πρόταση του Δήμου Χανίων, τόσο στη σύλληψη όσο και την εφαρμογή.

Νέες δημιουργίες σχετίζονται με τον τόπο μας, ο οποίος αναδεικνύεται σε κόμβο καλλιτεχνικής παραγωγής και ενεργοποιείται ένα πανελλήνιο δίκτυο δημιουργών που συνδέεται με τους τοπικούς καλλιτέχνες”.

Η σύλληψη της ιδέας της δράσης “Ανοιχτά Πανιά” έγινε σε μια περίοδο “εγκλεισμού” και με την ανακοίνωσή της συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 200 αιτήσεις πανελλαδικά.

Τα “Ανοιχτά Πανιά” με σημείο αναφοράς τα Χανιά απευθύνθηκαν σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες, φορείς και οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται σε ποικίλα πεδία τεχνών και έχουν ή επιθυμούν μία σύνδεση με την Κρήτη.

Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από εξειδικευμένη αλλά ανεξάρτητη από τον Δήμο Χανίων Επιτροπή, με αποτέλεσμα να επιλεγούν 15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις-παραγωγές, συνοδευόμενες όλες από παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, που επιμελήθηκαν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα. Η χρηματοδότηση της δράσης από τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης, για το 2021 ανέρχεται στα 150.000 ευρώ

Έτσι, τα Χανιά υποδέχονται τον πολιτισμό, από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο 2021, σε περισσότερους από 15 χώρους της πόλης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν θέατρα, κήπους, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και πλατείες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...