22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ανοιχτή εκδήλωση στα Χανιά: Ένας κόσμος σε αναβρασμό: Κρίση, Αντίσταση, Επανάσταση

Ημερομηνία:

Εκδήλωση με θέμα: “Ένας κόσμος σε αναβρασμό, Κρίση – Αντίσταση – Επανάσταση” διοργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στα Χανιά το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πέτρος Κωνσταντίνου και ο Γιάννης Σηφακάκης.

Σε σχετικό δελτίο τύπου – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Από τον πόλεμο στη Συρία μέχρι τις φωτιές στον Αμαζόνιο και από το Brexit μέχρι τα ατέλειωτα “πρωτογενή πλεονάσματα” της ΕΕ στην Ελλάδα, οι εικόνες ενός κόσμου σε κρίση έρχονται από παντού. Αλλά το ίδιο ισχύει για τα μηνύματα αντίστασης: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί παλεύουμε ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη, ενάντια στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση.

Είμαστε χιλιάδες, είμαστε εκατομμύρια, είμαστε οι απεργοί που βγαίνουν στους δρόμους για να τα πάρουμε όλα πίσω, οι διαδηλωτές στα συλλαλητήρια ενάντια στις εξορύξεις και τα Master Plan της Cosco, οι φοιτητές που φωνάζουν “κάτω τα χέρια από το άσυλο”, ο κόσμος της αλληλεγγύης για τα αδέλφια μας τους πρόσφυγες. Το σύνθημα «ανοιχτά σύνορα στους πρόσφυγες – απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη» είναι δεμένο με τον αγώνα για να στείλουμε τους Μιχαλολιάκους στα κάτεργα. Παλεύουμε με τις γυναίκες μπροστά ενάντια σε μια άρχουσα τάξη ρατσιστική, σεξιστική, πολεμοκάπηλη που έχει σύμβολο τον Τραμπ.

Γι’ αυτό “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη”. Είναι το σύνθημα πάλης και αντίστασης σε όλον τον κόσμο ενάντια στο σύστημα που καταστρέφει μαζικά την ανθρωπότητα, απέναντι σε έναν καπιταλισμό που γνωρίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση αλλά δεν μπορεί δώσει διέξοδο. Απέναντι στο σύστημα που δημιουργεί χάος στέκεται η εργατική τάξη που μπορεί και δίνει την ελπίδα.

Σάββατο 30 Νοέμβρη, 5μμ-9μμ στο Eργατικό Κέντρο Χανίων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

• 5.00 – 6.30

Εξέγερση ενάντια σ’ ένα χρεοκοπημένο σύστημα

Πέτρος Κωνσταντίνου

• 7.00 – 8.30

Έχουμε έναν κόσμο να κερδίσουμε

Γιάννης Σηφακάκης, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ