24.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό υγείας για τη μονάδα νεογνών

Ημερομηνία:

Προς : Υπουργόν Ύγείας κ . Μάκη Βορίδη

Αξιότιμέ κ .  Βορίδη

Σε συνέχεια επιστολής του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ . Ν .  Χανίων “Άγιος Γεώργιος ” κ . Γεωργίου Άρχοντάκη προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τους αρμοδίους διοικητικούς παράγοντες των υπηρεσιών του Υπουργείου σας , για την κάλυψη της θέσεως της Νεογνολόγου κας Ε . Απαζίδου κατά την περίοδο της αδείας της και κατ΄ επέκταση  της απουσίας της  από την Ενδιάμεση Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γ.Ν . Χανίων , η οποία σας κοινοποιήθηκε με τηλεομοιότυπο στις 1/7/2014 , σημειώνω ότι σύμφωνα με τον κ . Αρχοντάκη ,  η Ε . Μ . Ε . Ν . Νεογνών Δυτικής Κρήτης ουσιαστικά πλέον δεν λειτουργεί  , σας καλώ ως αρμόδιος υπουργός να αναλάβετε τις ευθύνες σας  για την εύρυθμη  λειτουργία της Μονάδος  και ως πολίτης της Δυτικής Κρήτης  παρακαλώ :

1 .  Να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες που σας παρέχει το αξίωμα σας για να καλύψετε άμεσα την θέση Νεογνολόγου .

Επισημαίνω ότι η έλλειψη Νεογνολόγου στην μοναδική Ενδιάμεση Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Δυτικής Κρήτης είναι εγκληματική πράξη ήθικά και νομικά και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους διοικητικούς υπαλλήλους σας οι οποίοι δεν ενήργησαν κατάλληλα προκειμένου να μην υπάρξει έστω και ένα (1) λεπτό κενή η θέση Νεογνολόγου στην μονάδα  .

2 . Να καλύψετε άμεσα τις κενές θέσεις Νεογνολόγων που υπάρχουν στην  Ε . Μ . Ε . Ν . Νεογνών που λειτουργεί στο Γ . Ν . Χανίων .

3 . Επειδή στον ν . Ηρακλείου υπάρχουν δύο (2) Μ . Ε . Ν . Νεογνών να μεταφερθεί η μία (1) από αυτές στον ν . Χανίων προκειμένου να καλυφθούν  οι  ανάγκες της Δυτικής Κρήτης .

Συγκεκριμένα :

Στον Νομό  Ήρακλείου να υπάρχει στο εξής :

–       Μία (1) Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

–       Μία (1) Ενδιάμεση Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Στον Νομό Χανίων :

–        να αναβαθμισθεί η Ενδιάμεση Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών  σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Δυτικής Κρήτης .

Εύχομαι και ελπίζω κατά την διάρκεια της θητείας σας στην θέση του Υπουργού Υγείας  να έχετε το σθένος και την βούληση να σταματήσετε την ταλαιπωρία και την τυραννία   των νεογέννητων  παιδιών της Δυτικής Κρήτης .

Με τιμή

Θεόδωρος  Χατζηπαντελής

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Καταδικάζω τις ενέργειες του Ισραήλ οι οποίες σκότωσαν δεκάδες...

Νέα φοροκαταιγίδα από Φθινόπωρο στα Airbnb – Σπάνε τα κοντέρ οι προκρατήσεις

Νέα μέτρα φέρνει και πάλι η Κυβέρνηση από  το φθινόπωρο στην αγορά κατοικιών...

Δύο νεκροί τουρίστες χθες στην Κρήτη

Δύο Γερμανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους χθες, σε...