21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανοιχτή επιστολή της οικογένειας του γιατρού Δημήτρη Μακρέα: “Ο Δημήτρης έμπρακτα έχει δηλώσει το σεβασμό του στον άνθρωπο, γι’ αυτό στοχοποιήθηκε”

Ημερομηνία:

Η οικογένεια του γιατρού Δημήτρη Μακρέα που δέχθηκε δολοφονική επίθεση από φασίστες την Τετάρτη, 25 Μαρτίου, στην περιοχή της Σπλάντζιας, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή όπου σημειώνουν ότι ο αγαπημένος τους άνθρωπος ήταν τυχερός, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις, άλλοι άνθρωποι είχαν τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Δηλώνουν ότι “ο Δημήτρης έμπρακτα έχει δηλώσει το σεβασμό του στον άνθρωπο είτε αυτός είναι Έλληνας είτε μετανάστης. Αυτό είναι το προσωπικό και πολιτικό ήθος που επιχειρήθηκε να εξοντωθεί με τη δολοφονική επίθεση στο πρόσωπό του”.

Όλη η επιστολή έχει ως εξής:

Στις 25 Μαρτίου στις 9 η ώρα το βράδυ, στο κέντρο της πόλης των Χανίων, στην οδό Δασκαλογιάννη,ο Δημήτρης που μόλις λίγα λεπτά πριν είχε φύγει από το Στέκι Μεταναστών,δέχτηκε απρόκλητη και οργανωμένη δολοφονική επίθεση με ξύλινο ρόπαλο από πέντε άτομα που πιθανότατα στον πολιτικό χώρο της Χρυσής Αυγής.

Διακομίστηκε αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου δέχτηκε την αμέριστη φροντίδα των γιατρών και του προσωπικού.

Πλέον η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ο Δημήτρης μας στάθηκε τυχερός!

Εμείς, η οικογένειά του, σήμερα βαθιά ανακουφισμένει,γνωρίζοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις άλλοι άνθρωποι δεν υπήρξαν το ίδιο τυχεροί και ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι υποθέσεις που δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη, αισθανόμαστε την ανάγκη να μιλήσουμε δημόσια.

Ο Δημήτρης μας στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε απο τους φασίστες γι’ αυτό που είναι και αντιπροσωπεύει στην κοινωνία των Χανίων. Στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε γιατί ως γιατρός ταγμένος να υπηρετεί την ανθρώπινη ζωή, ταγμένος στη δημόσια φροντίδα της υγείας, δεν θα μπορούσε να μην έχει αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση. Δε θα μπορούσε να μην είναι παρόν σε όλες αυτές τις πράξεις που υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου ανεξάρτητα της καταγωγής του να ζει ελεύθερος και αξιοπρεπής.

Ο Δημήτρης έμπρακτα έχει δηλώσει το σεβασμό του στον άνθρωπο είτε αυτός είναι Έλληνας είτε μετανάστης. Αυτό είναι το προσωπικό και πολιτικό ήθος που επιχειρήθηκε να εξοντωθεί με τη δολοφονική επίθεση στο πρόσωπό του.

Η σχεδιασμένη φασιστική επίθεση στο Δημήτρη ειναι επίθεση προς ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ που σκεφτόμαστε και νιώθουμε ανάλογα.

ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ:

Την οικογένειά του, τους φίλους του,τους μουσικούς και πολιτικούς του συντρόφους των YAR AMAN, από το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών και την κατάληψη Rosa Nera και όλους εκείνους τους ανθρώπους στην πόλη των Χανίων που σέβονται και αγωνίζονται για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...