Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, την οποία δημοσίευσε ο Ant1, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία να καταγράφει 29,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, με αφορμή τη δημοσίευση της δημοσκόπησης την ώρα που οι γονείς κηδεύουν τα παιδιά τους – θύματα του εγκλήματος των Τεμπών, σχολιάζει ότι η γνωστή δημοσκοπική εταιρεία με τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών, σπεύδει να κάνει damage control στον Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Toνίζεται ότι ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε τη διαφωνία του για δημοσίευση της δημοσκόπησης εν μέσω κηδειών. «Πριν πάμε στη δημοσκόπηση, θέλω να εκφράσω την ένστασή μου», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Γίνεται και δημοσιεύεται δημοσκόπηση ενώ γίνονται κηδείες, ενώ είμαστε σε μια συναισθηματική έκρηξη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Γεράκης της εταιρείας Marc, είπε πως συμμερίζεται τα συγκεκριμένα επιχειρήματα ωστόσο όπως διευκρίνισε: «Δεν είμαι αυτόκλητος». Στη συνέχεια, ο κ. Γεράκης είπε ότι η δημοσκόπηση ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα ενώ υπενθύμισε ότι και στις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το 2007, που έγιναν στις 24 Αυγούστου, στις 26 βγήκαν δημοσκοπήσεις.

Για την περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε πως δημοσκοπήσεις έγιναν μετά από 6 εβδομάδες, με τον κ. Γεράκη να απαντά πως τότε αφενός δεν ζητήθηκε η διενέργεια δημοσκόπησης και αφετέρου ήταν καλοκαίρι και οι εταιρείες θα ξεκινούσαν ξανά εργασίες μετά από μερικές εβδομάδες.

«Αυτό για μένα δεν είναι επιχείρημα, έχει να κάνει με την αξιοπιστία της έρευνας», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου, όχι εν θερμώ, όπως σημείωσε.