15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Αντίθετος στη λογική του εισπρακτικού χαρακτήρα των προστίμων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης

Ημερομηνία:

Αντίθετος στη λογική του εισπρακτικού χαρακτήρα των προστίμων εμφανίζεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης

Στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι θα γίνει κωδικοποίηση των παραβάσεων, ενώ θα υπάρχουν και δυο κατηγορίες αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως το τσιγάρο που πετούν πολλοί από το παράθυρο.

Σημείωσε δε, ότι πρέπει να σταματήσει η λογική πληρώνω και παρανομώ και τόνισε ότι τα πρόστιμα θα μειωθούν γιατί δεν πρέπει να έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά συμμόρφωσης.

Για τις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται μίλησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διαμορφωθούν και τα πρόστιμα, ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις ανάλογα με το εισόδημα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια θα διαμορφώσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν στους παραβάτες του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

“Εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν σε πολλές πτυχές της κοινωνικής ζωής. Δεν υπάρχει οριζόντια πολιτική που να είναι δίκαιη” υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης.

Ο νέος ΚΟΚ, ανέφερε ο υπουργός, θα προβλέπει εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις. Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει, προσέθεσε, με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων.

Σχετικά με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επανέλαβε ότι η κατάσταση με την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών ομαλοποιείται. Επισήμανε παράλληλα ότι ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητο στοιχείο για να φαίνεται ποιοι δικαιούνται επιδοτούμενο (μισό) εισιτήριο και ποιοι όχι.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...