15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Αντίσταση και ρωγμή στο σύστημα της Ευρω-Γερμανίας

Ημερομηνία:

Η εθνική υπερηφάνεια των πολιτών, μετατράπηκε σε υποταγή από τους πολιτικούς

Ευρωπαϊκό όνειδος. Οικονομική εισβολή και ισοπέδωση. Προσπάθεια εθνικού διαμελισμού.

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ. ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Άρθρο του Γιώργου Μπούτρη*

«ΟΧΙ» είναι η απάντηση των Κυπρίων πολιτών στον ωμό εκβιασμό του χρηματιστικού κεφαλαίου, που εκπροσωπείται στην Ευρώπη από τη Γερμανία, για νέο-αποικιακούς δεσμούς και για την υπονόμευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου. ΟΧΙ – ΝΑΙ των πολιτικών.

Οι πολίτες, γλύτωσαν κατ΄ αρχήν το κούρεμα των καταθέσεών – αποταμιεύσεών τους κάτω των  € 100.000 και ψάχνουν για λύσεις εκτός €.

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ

Η συμφωνία των Κρατών για Ευρωπαϊκή ενοποίηση, έγινε για Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Κι όμως, ο  ισχυρός της ευρωζώνης Γερμανία, εξαιτίας των ιδεοληψιών του ιδιότυπου προτεσταντισμού του, για να μπορέσει δηλαδή να κυριαρχήσει, καταστρέφει για τρίτη φορά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αξιοπρέπειας των πολιτών και παίρνει τη μερίδα του λέοντος, μέχρι την φημολογούμενη μεγάλη υποτίμηση του ευρώ και του δολαρίου το 2018, για λόγους ανταγωνισμού με το Κινεζικό νόμισμα γιουάν.

Δημιουργεί νόμους, συνθήκες, συντάγματα, σχέδια, ενώσεις, κοινές πολιτικές, που όλα μπαίνουν σε εισαγωγικά, αφού αποδεικνύονται πως στοχεύουν μόνο στο συμφέρον της Γερμανο-Ευρώπης. Κυρίως για λογαριασμό του πλανητάρχη. Στη συνέχεια, εκβιάζει για την υλοποίησή τους.

Επιλέγει συμμάχους του Βορρά και επιτίθεται κατ΄ αρχήν σε χώρες του Νότου, με απώτερο σκοπό και την Ανατολική Ευρώπη, που ενέταξε βιαστικά στην Ε.Ε.

Άλλοτε βρίσκει πρόθυμους «εφιάλτες» για να την περάσουν από ατραπούς και άλλοτε εκβιάζει διεφθαρμένους κυβερνήτες προκειμένου στη συνέχεια να εκβιάζει λαούς με όποιο ανθρωπιστικό τίμημα. Αλλά όλων οι ρόλοι αποκαλύπτονται.

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ

Οι χωρίς κόστος γι΄ αυτούς κατευθύνσεις τους, μέσω βίαιων και καταστροφικών μνημονίων για λιτότητα – ύφεση – χρέος, χωρίς την ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία, δημιουργούν αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτοκτονίες, άστεγοι, δήθεν «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» απολύσεις, ανεργία, φτώχεια, δήθεν «δημοσιονομική εξυγίανση» έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, φαρμάκων, θέρμανσης, με βάρβαρη υπερφορολόγηση, υποσιτισμός σε οικογένειες νέων ανθρώπων που δεν μπορούν να δώσουν ούτε γάλα στα παιδιά τους, πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ οι αποφασίζοντες αδιαφορούν.

Οι αποφάσεις τους υπό την προβιά του δανεισμού, κλπ, ξεκίνησε από την Ελλάδα με πιέσεις για υπερδανεισμό, υπερφορολόγηση, εξαναγκασμό σε υποπαραγωγή, κλοπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Ασφαλιστικών Οργανισμών και πρώτων υλών, με τελικό στόχο τις καταθέσεις και τα ιδιωτικά ακίνητα, ενώ στην Κύπρο ξεκίνησε πρώτα με Δήμευση περιουσιών, κλοπή έργου Τραπεζών, υπηρεσιών, πρώτων υλών, κλπ.

Λέγοντας ότι είναι «δυσανάλογα μεγάλος ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο», μέσω του «κουρέματος» αίρει το απόρρητο των τραπεζικών συναλλαγών, κλυδωνίζει την «πίστη» και επιβάλλει αυθαίρετα μείωση των τραπεζικών εργασιών από το 8-πλάσιο του ΑΕΠ στο 3-πλάσιό του, με το πρόσχημα ότι έτσι θα μπορεί ευκολότερα να διασώζεται, γνωρίζοντας όμως πως αυτός ήταν -και αποδεκτός έως τώρα- ο βασικός πυλώνας εσόδων της Κύπρου και ότι με τέτοια μείωσή του θα την εξαναγκάσει μέσω «ιδιωτικοποιήσεων» και σε απώλεια των φυσικών της πόρων, οπότε μπορεί να υπάρξει ακόμα και εθνικός διαμελισμός, ενώ το πρόβλημα θα μπορούσε να ξεπεραστεί με την αναδιάρθρωση του χρέους των Τραπεζών, με Ελληνικό Δάνειο, με το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, με το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Ιρλανδία με τις υποσχετικές, κλπ.

"google ad"

Μήπως η Γερμανία, δεν έχει δυσανάλογα μεγάλες πηγές πλούτου, από μονοπωλιακές δημόσιες και δημοτικές διαφθείρουσες βιομηχανίες, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες; Θα τις ιδιωτικοποιήσει, μειώσει ή θα τις διογκώνει όπως π.χ. με το πλιάτσικο του ΟΤΕ, κλπ; Δεν είναι αυτά Pax Germanica, δηλαδή Νέα γερμανική Τάξη πραγμάτων, επίδειξης ισχύος και υπεροχής εξουσίας στην Ευρώπη;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...