14.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

ΑΝΤΑΜΑ- Ειρήνη Δερεμπέη – Κάρολος Κουκλάκης στο Festival Δίπλα στο Ρυάκι του ΤΖΙΤΖΙΚΑ

Ημερομηνία:

Το Festival Δίπλα στο Ρυάκι του ΤΖΙΤΖΙΚΑ συνεχίζεται με τους ΑΝΤΑΜΑ. Τη Τρίτη 27 Αυγούστου κάτω απο τα θεόρατα πλατάνια του ΤΖΙΤΖΙΚΑ στους Αρμένους Αποκορώνου( τηλ 2825 0 41144). Η Ειρήνη Δερεμπέη με Θιαμπόλια, Καβάλ, και Πολίτικο Λαούτο και ο Κάρολος Κουκλάκης στο Μπουλγαρί θα μας ταξιδέψουν με τις φωνές καÎ ¹ τις μουσικές τους απ’ τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα. Άλλοτε στο μονοπάτι της σύγχρονης, επηρεασμένης από την παράδοση Κρητικής μουσικής, κι άλλοτε στην γνήσια παραδοσιακή

ΡΙΖΙΤΙΚΑ – ΤΑΜΠΑΧΑΝΙΩΤΙΚΑ – ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ και Συνθέσεις των ίδιων.

ΕΡΩΤΑΣ – ΠΡΟΔΟΣΙΑ – ‘’ΜΠΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ’’- ΑΓΑΠΗ – ΞΕΝΗΤΕΙΑ – ΧΩΡΙΣΜΟΣ

Οι δύο μουσικοί που συναντιούνται το 1993 με αφορμή τη δημιουργία του μουσικού συνόλου ¨Παλαιινά Σεφέρια¨ όπου με αφετηρία τη μουσική της Κρήτης και το προσωπικό τους ερμηνευτικό ύφος υπέγραψαν δύο δισκογραφικές δουλειές ( Παλαιινά Σεφέρια. και Ως είν’ αέρας.)

Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες-μουσικούς όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος,o Μάριος Φραγγούλης, ο Χρήστος Λεοντής, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Νίκος Κατριτζιδάκης, ο Δημήτρης Σγουρός κ.α.
Από το 2008 δουλεύουν πάνω σε μια καινούργια πρόταση, που αφορά στη μουσική της Κρήτης με πρωταγωνιστές τους αυλούς και τα έγχορδα όργανα όπως το θιαμπόλι (κρητικό πνευστό) και το Μπουλγαρί (κρητικός ταμπουράς), πραγματοποιώντας συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...