22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Ανταπάντηση στους κ Αννιτσάκη-Μπασιά

Ημερομηνία:

Αξιότιμε κύριε  Δ/ντά,

Παρακαλώ δημοσιεύσατε την παρούσα μου επιστολή ευχαριστώντας προκαταβολικά για την φιλοξενία.

Είχα στο υπ. αρ. 24-03-2011 φύλλο της έγκριτης εφημερίδας Σελινιώτικα Νέα, καθώς και στα Χανιώτικα Νέα, δημοσιεύσει τις παιδικές μου αναμνήσεις στην Επέτειο της 25ης Μαρτίου, και δώσαν μιαν απάντηση στο υπ. Αρ. 07-04-2011 στα Σελινιώτικα Νέα μα και στα Χανιώτικα Νέα, οι κ. Αννιτσάκης και Μπασιάς.

Με το δημοσίευμα σας αξιότιμοι κύριοι Αννιτσάκη-Μπασιά, δέχομαι και παραδέχομαι πως είστε άριστα κατατοπισμένοι σ΄ ότι αφορά τις Εθνικές μας Οργανώσεις, από τον κατασκοπευτικό Αγγλικό Σύλλογο του 1940 μέλος του οποίου ήταν κι οργανωμένο μέλος ο μακαρίτης ο πατέρας μου μιάς που γνώριζε άπταιστα γραφή ανάγνωση και προφορά την Αγγλική γλώσσα, αλλά και στις επόμενες οργανώσεις ΕΟΚ και ΜΑΥ. Υπήρξε και στις δύο οργανωμένο μέλος ενεργό και με θύματα το 1948 τον αδελφό του Γιώργη και τον ανιψιό του Βασίλη. Και αυτοί βέβαια οργανωμένοι στις ίδιες οργανώσεις. Έπεσαν σε ενέδρα του αρχισυμμορίτη (Ταγματάρχη του ΕΛΑΣ Γεώργιου Κοδέλα ή Καπετά Γιώργη), Σεπτέμβριο μήνα, και τους άφησαν και τους δύο για σκοτωμένους, στα 1500 μ. μακριά από τις κατοικίες τους στα Τσαλιανά. Με θύματα σ΄ αυτές τις μαύρες μέρες –αίμα από το αίμα μου- δεν θα μπορούσα να βρίσω και να συκοφαντήσω όλους τους οργανωμένους σε αυτές τις Οργανώσεις.

Ξαναδιαβάστε κύριοι το δημοσίευμα μου μπάς και καταλάβετε τι ακριβώς γράφω.

Σύν τοις άλλοις, γράφω ότι με ειδικό νόμο καλούσαν όλους τους ψεύτες κλέφτες κατσικοκλέφτες κλπ που θα άφηναν τα βουνά καθότι φυγόποινοι και φυγόδικοι για να καταταχθούν στις εν λόγω οργανώσεις και έτσι εφέοντες τους οι αμαρτίες. Γιατί τους είχαν μεγάλη και απόλυτη ανάγκη από Ανάκτορα μέχρι Εκλεγμένοι, δηλ οι τότε Κυβερνόντες!! Δεν είπα, ούτε υπονόησα, όπως αντιληφθήκατε, ή θέλετε να αντιληφθείτε, ή και να μου «φορτώσετε», ότι όλοι στις οργανώσεις αυτές ήσαν ψεύτες κλέφτες κλπ.. Εγώ δεν γενίκευσα, μια μέθοδο που χρησιμοποιήσατε εσείς και η οποία δεν συναύδει με τα γραφόμενά μου στην εν λόγω επιστολή. Μίλησα πεντακάθαρα και ήμουν ξεκάθαρος στα γραφόμενά μου.

Συνεχίζω λέγοντας ότι, το τί έπρατταν οι κατιώντες αυτοί από τα βουνά και καταταγέντες στις Εθνικές Ανταρτικές Ομάδες, ούτε λέγεται ούτε περιγράφεται! Πολύ σωστά κ. Αννιτσάκη και κ. Μπασιά γράφετε και το παραδέχεστε –και σε τιμή σας- πως αυτά τα άτομα απεδείχθησαν πως ήταν κυριολεκτικά ακατάλληλα –αλλά εγώ συμπληρώνω- και επικίνδυνα.

Όμως αγαπητοί μου φίλοι για το τεράστιο αυτό πρόβλημα της Εποχής εκείνης, θύμα του οποίου υπήρξε και ο Γράφων, την ευθύνη έφερναν ακέραια οι τότε Κυβερνόντες μας. Καθόλο το διάστημα της Γερμανικής Κατοχής και την τρομερή αντίσταση στην Κρήτη κάποιος Ευρωπαίος άρχοντας –με κεφαλαία γράμματα- έβγαινε και διαλαλούσε πως «Δεν πολεμούν οι Έλληνες σαν Ήρωες, αλλά οι Ήρωες σαν Έλληνες». Εκείνη η ίδια φάρα κατόπιν της Κατοχής και καθόλη την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, τροφοδοτούσε με πολεμικό υλικό και τους ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ, αλλά και τους Αντάρτες του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ με στόκ πολεμικό υλικό όπως ακούγοταν την εποχή εκείνη το οποίο και ακριβοπληρώναμε για να αλληλοσκοτωθούμε αφήνοντας χιλιάδες χήρες κι ορφανά!

Βέβαια δεν έλειψαν –όπως σε κάθε Εποχή- και τα Λαμόγια, οι Προδότες κλπ που παίζοντας το «Εθνικόφρονες» χωρίς να πιάσουν όχι όπλο, αλλά ούτε και κατσούνα στο χέρι, κατάφεραν και βολεύτηκαν τόσον οι ίδιοι όσον και τα δισέγγονα τους, και που δυστυχώς κατά καιρούς, ο κύκλος επαναλαμβάνεται!!

Κύριοι Αννιτσάκη-Μπασιά, είναι μια Εποχή της Ιστορίας μας «μαύρη και σκοτεινή» που χρειάζεται πολύ διάβασμα και πολύ συζήτηση με επιζώντες της εποχής, πρίν κάποιος πάρει θέση.

Αντιλαμβάνομαι ότι θα ήταν ουσιαστικό, το πάθημα της Εποχής εκείνης με τις τραγικές συνέπειες του, να μας γίνεται μάθημα ανά τους αιώνες, και που με την καρδιά συντρίμμια φωνάζω ότι θα ένιωθα τυχερός κι ευτυχής εαν δέν μάθαινα τίποτα απολύτως στην ζωή μου και να υπέγραφα με ένα σταυρό σαν την μακαρίτισσα τη μάνα μου.

Μετα τιμής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Σ. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Παλαιόχωρα

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...