24.8 C
Chania
Wednesday, September 18, 2024

Ανταρσία στα Χανιά: Δικαιοσύνη για τον Κ. Μανιουδάκη

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση «Ανταρσία στα Χανιά»:

Ένα χρόνο πριν ο  58χρονος Κώστας Μανιουδάκης έχασε τη ζωή του ύστερα από μια δολοφονική επίθεση των ΤΑΕ στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών κατά τη διάρκεια «αστυνομικού ελέγχου» αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από άντρες της υπηρεσίας που τον έσερναν δεμένο με χειροπέδες. Ένα χρόνο μετά οι υπαίτιοι της δολοφονίας καλούνται να απολογηθούν χάρη στις επίμονες δράσεις και παρεμβάσεις τόσο της οικογένειας του Κ. Μανιουδάκη όσο και του μαζικού κινήματος αλληλεγγύης.

Δεν διεκδικούμε τίποτα λιγότερο από δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις δολοφονούν εν ψυχρώ εργαζόμενους, μέλη του εργατικού κι αντιφασιστικού κινήματος, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και Ρομά. Η αστυνομική αυθαιρεσία επωφελείται από την πολιτική κάλυψη και προστασία που της παρέχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: τα κέρδη των καπιταλιστών πάνω από τις ζωές και τις ανάγκες μας! Όλα αυτά δεν διαφέρουν από τη δράση του Λιμενικού που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος (Πύλος) ή από τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που θυσιάζουν την οδική ασφάλεια για τα συμφέροντα των εργολάβων και της επιβολής διοδίων στον ΒΟΑΚ.

Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα της οικογένειας Μανιουδάκη και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν θα κάνουμε πίσω! Ούτε οι νόμοι, ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν. Ένοχοι για το έγκλημα είναι η κυβέρνηση και η αστυνομία και γι’ αυτό διεκδικούμε όχι μόνο την τιμωρία των ενόχων για τη δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη αλλά να καταργηθεί και να αφοπλιστεί η αστυνομία.   Αντί λεφτά για ραφάλ και την αστυνομία διεκδικούμε λεφτά για πυρόσβεση, δημόσια υγεία και παιδεία. Να αγωνιστούμε για μια πόλη δημοκρατική και ελεύθερη από την αστυνομική βία και την καταστολή!

Όλες, όλοι και όλ@ στη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας το Σάββατο 31/8 και ώρα 6μμ στην Πλατεία 1866 (Νέα Καταστήματα).

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόγραμμα «Gigabit Voucher» που δίνει 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ξεκινάει η επιδότηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω της νέας πλατφόρμας του Gigabit Voucher,...

Στις εγκαταστάσεις της έδρας του Ο.Α.Κ. στα Χανιά, ο C.E.O. της Ολλανδικής HVA για τη διαχείριση του νερού της Κρήτης

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων, πραγματοποίησε...

Ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σωτήριος Ιωαννίδης

Ο Καθηγητής Σωτήριος Ιωαννίδης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου...