13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ανταρσία στα Χανιά για την επανακατάληψη του κτιρίου στο Λόφο Καστέλι: “Τώρα μπορεί να ανοίξει σε πραγματική βάση, η συζήτηση για το ποια θα είναι η δημόσια χρήση του χώρου”

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά»:

Χαιρετίζουμε τους νέους και τους εργαζόμενους που επαναδιεκδίκησαν και επανακατέλαβαν το λόφο Καστέλι, μετά την αποχώρηση της αστυνομίας που επί 9 μήνες προστάτευε τα συμφέροντα της Belvedere.

Η αποχώρηση της αστυνομίας και το άνοιγμα του λόφου Καστέλι βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με εκπεφρασμένη εδώ και καιρό θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης ενάντια στην ξενοδοχοποίηση.

Σήμερα αντιστράφηκαν τα δεδομένα που δημιούργησε η αστυνομική εισβολή του περασμένου Σεπτέμβρη. Τώρα μπορεί να ανοίξει σε πραγματική βάση, η συζήτηση για το ποια θα είναι η δημόσια χρήση του χώρου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ο χώρος θα είναι ανοιχτός σε όλους χωρίς ξενοδόχους, επιχειρήσεις, πισίνες, τραπεζοκαθίσματα και αστυνομία.

Ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να εξασφαλίσουν τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου, ο οποίος επαναβεβαιώθηκε σήμερα στην πράξη. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να κάνει πράξη τις αποφάσεις του, που συνηγορούν υπέρ της διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων είναι άμεσα δεμένος με τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας απέναντι στην διαχείριση της κρίσης του συστήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ, που φέρνει θάνατο, φτώχεια, ανεργία, ρατσισμό, πολεμικούς ανταγωνισμούς, σεξισμό και περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι δημόσιοι χώροι, η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία ενός τόπου δεν μπορεί να αποτελούν πεδίο κερδοσκοπίας για κανέναν. Η εκπαίδευση, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι χώροι που διαθέτουν αποτελούν δημόσιο αγαθό και κανένας επίδοξος κερδοσκόπος δεν έχει δικαίωμα να κάνει μπίζνες με πράγματα που δεν του ανήκουν. Οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί πρέπει να έχουν ως πρώτιστο μέλημα τους τη μόρφωση των παιδιών μας και όχι να παριστάνουν τους ντήλερς των επιχειρηματιών είτε αυτοί είναι ξενοδόχοι είτε κομπιναδόροι των χρηματιστηρίων και των startup εταιριών.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να περιφρουρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα του λόφου Καστέλι.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη που διαλύει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...