Categories: ΤΟΠΙΚΑ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Κανείς εργαζόμενος δεν είναι ασφαλής εφόσον ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο

Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το αεροδρόμιο Χανίων, κλιμάκιο του δημοτικού σχήματος «Ανταρσία στα Χανιά», μαζί με το δημοτικό σύμβουλο Σεραφείμ Ρίζο, πραγματοποίησε περιοδεία στο χώρο του αεροδρομίου Χανίων. Συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους και πραγματοποίησαν μια σύντομη επίσκεψη γνωριμίας με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν τα εξής:

 

Θα πρέπει να γίνει κτήμα όλων ιδιαίτερα των εργαζομένων ότι η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου θα είναι χείριστη εξέλιξη για όλους. Κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Ακόμη και οι εργαζόμενοι που τώρα δουλεύουν κάτω από κυριολεκτικά μεσαιωνικές συνθήκες, θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν και ακόμη χειρότερα.

Το κόστος των όποιων «βελτιωμένων» υπηρεσιών στο χώρο του αεροδρομίου θα κληθούν να το πληρώσουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο χώρο. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ιδιωτικοποιήσεις. Ο μόνος που βγαίνει απόλυτα κερδισμένος είναι ο μελλοντικός ιδιώτης μεγαλοεπενδυτής. Οι εθνικές οδοί αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το κράτος ανέλαβε τα αναγκαία έργα, τις απαλλοτριώσεις και ο ιδιώτης τα κέρδη, πασάροντας και οι δύο τους το λογαριασμό σε εμάς.

Ακόμη χειρότερα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα (εφημερίδα «Το Βήμα» 9/11/14) στις συμβάσεις που ετοιμάζουν για τις ιδιωτικοποιήσεις των επαρχιακών αεροδρομίων οι μελλοντικοί αγοραστές δε θα υποχρεωθούν να προσλάβουν τους υπαλλήλους της ΥΠΑ που εργάζονται σήμερα στα περιφερειακά αεροδρόμια, ωστόσο θα υποσχεθούν ότι θα καταβάλλουν προσπάθεια να τους απασχολήσουν με όρους αγοράς. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ομολογείται αυτό που από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι ιδιωτικοποίηση θα σημάνει απολύσεις και διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Η αντίδρασή μας με πρωτεργάτη το σωματείο πρέπει να είναι άμεση, έστω και αυτή την ώρα. Όχι άλλη αναμονή όχι άλλη ολιγωρία.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αμετανόητη η Βίκυ Φλέσσα για τη δήλωση για τα Τέμπη, παρά τη θύελλα αντιδράσεων: Με αγάπη τα είπα

Επιμένει στην άποψη που διατύπωσε για το δυστύχημα των Τεμπών η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ…

9 hours ago

Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας στη Γάζα: Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – 520 σοροί συνολικά σε 7 σημεία

Παλαιστινιακές ιατρικές ομάδες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν έναν τρίτο ομαδικό τάφο μέσα στο ιατρικό συγκρότημα του Νοσοκομείου…

9 hours ago

Τριγμοί στην ισπανική κυβέρνηση λόγω… Ισραήλ – Δοκιμάζεται ο συνασπισμός κομμάτων

Η ισπανική κυβέρνηση κράτησε αποστάσεις από τις επιστολές που έγραψε ένας υπουργός αριστερού κόμματος που…

9 hours ago

Ιδρύθηκε η ΔΕΥΑ Αποκορώνου: “Η διαχείριση του νερού αποτελεί σήμερα το πρωταρχικό θέμα”

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αποκορώνου γνωστοποίηση την ίδρυση ΔΕΥΑ Αποκορώνου: Με την δημοσίευσης της…

9 hours ago

Στα Χανιά η Ηρώ Διώτη – Συνάντηση με τοπικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων και φορεών | Φωτός

Τα Χανιά επισκέφθηκε η υποψήφια βουλεύτρια της ενωτικής πρωτοβουλίας Μέρα 25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά…

10 hours ago

4 ημέρες θα γλεντά στο Σκινέ ο Κασσελάκης τον γάμο του με τον Τάιλερ | Το προσκλητήριο του γάμου

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσκλητήριο για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ το καλοκαίρι…

11 hours ago

This website uses cookies.