15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ημερομηνία:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την προκλητική επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις 100 και πλέον αγωνιζόμενων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους! Εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους, φοιτητές και νέους είναι συγκεντρωμένοι από το μεσημέρι έξω από την ΓΑΔΑ και απαιτούν να αφεθούν άμεσα οι συλληφθέντες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί επειγόντως σε συμμετοχή στην κινητοποίηση. Οι εργατικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται, θα νικήσουν!

Να το πραγματικό πρόσωπο της άθλιας συγκυβέρνησης. Να συλλαμβάνει, να ξυλοκοπεί και να «ψεκάζει» με χημικά εκατοντάδες εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που είναι απλήρωτοι εδώ και εννιά μήνες, ενώ υποχρεούνται να δουλεύουν μία μέρα την εβδομάδα! Εάν νομίζουν ότι θα μετατρέψουν την εργατική τάξη σε ζητιάνους είναι πολύ γελασμένοι! Σε αυτή την κατάσταση τους έχουν καταδικάσει η συμμορία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια, οι ντιρεκτίβες της ΕΕ, το πλιάτσικο των κάθε λογής «επενδυτών» που πήραν τα Ναυπηγεία αφού ιδιωτικοποιήθηκαν, τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Όλοι αυτοί κατάφεραν να ρίξουν τα Ναυπηγεία –όπως και σχεδόν όλα τα Ναυπηγεία της χώρας- στην αχρηστία και τους εργάτες στην απελπισία. Ο δίκαιος αγώνας των εργατών, που δικαιολογημένα ακολουθούν ολοένα και πιο δυναμικές μορφές πάλης, φωτίζει το δρόμο του αποφασιστικού αγώνα. Δρόμο που πρέπει να τον βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, όχι ο καθένας χωριστά, για να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση των μνημονίων και του κεφαλαίου.

–      άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργατών

–      ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων

–      να περάσουν τα Ναυπηγεία στο Δημόσιο χωρίς αποζημίωση και να λειτουργήσουν υπό εργατικό έλεγχο προς όφελος της κοινωνίας, πρώτα απ’ όλα για ειρηνικούς σκοπούς

–      κάτω η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ