ΤΟΠΙΚΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία: Θα μας βρουν μπροστά τους! Η πρόκληση με τον Μιχαλολιάκο δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία:

Το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Λαμίας για την αποφυλάκιση του φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου είναι ένα καραμπινάο σκάνδαλο για το αντιφασιστικό κίνημα, για όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία που μέσα από τους αγώνες τους πήγαν τη δολοφονική ηγεσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε δίκη και τους χώσανε στη φυλακή.

Η καταδίκη του Μιχαλολιάκου ήταν για, μόλις, 13 χρόνια και 6 μήνες ενώ στη δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο θα εξεταστεί η αύξηση της ποινής του σε 15 χρόνια. Με αυτή την απόφαση ακόμα και αυτή η ποινή – χάδι μειώνεται ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν ήταν στη φυλακή αλλά στο Κέντρο Αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους.

Είναι προκλητικό ψέμα ότι η αποφυλάκιση, λόγω έκτισης μέρους της ποινής του, είναι υποχρεωτική. Αυτό θα συνέβαινε μόνο υπό την προϋπόθεση της μεταμέλειας και της μετάνοιας αλλά ο Μιχαλολιάκος όχι μόνο δεν έδειξε «μεταμέλεια και μετάνοια» αλλά εξακολούθησε να ηγείται της Χρυσής Αυγής η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να οργανώνει επιθέσεις, να διατηρεί ανοικτά γραφεία-ορμητήρια ενώ πρώην μέλη της πρωταγωνιστούν σε επιθέσεις στη Σταυρούπολη, στον Εύοσμο, στο Ν. Ηράκλειο.

Με αυτή την απόφαση – δώρο στους φασίστες δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, η «δικαιοσύνη» τους δίνει το έναυσμα ότι μπορούν ξανά να προχωράνε σε δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μεταναστών, των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και των Ρομά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ρατσιστική πολιτική της και με τα ανοίγματα στην ακροδεξιά, για να βγει από την απομόνωση στην οποία την έχει βάλει η οργή του κόσμου για τη δολοφονική πολιτική της, για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων των Τεμπών και της Πύλου, για την ακρίβεια, την εμπλοκή στους πολέμους, το σεξισμό, πριμοδότησε αυτή την απόφαση και μάλιστα παραμονές ευρωεκλογών.

Είναι συνολικά η πορεία της αστικής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον πόλεμο και το μιλιταρισμό, την ένταση των ανταγωνισμών, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, τη φτωχοποίηση και την εκμετάλλευση των εργαζομένων, που δημιουργεί θερμοκήπια για την ακροδεξιά και το φασισμό. Αυτή την πολιτική και αυτό το σύστημα οι εργαζόμενοι και η νεολαία αντιπαλεύουν και θα ανατρέψουν, πετώντας στα σκουπίδια τους νεοναζί και τις φασιστικές ομάδες.

Θα μας βρούνε μπροστά τους! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε επαγρύπνηση το αντιφασιστικό κίνημα για να βάλει φραγμό στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και απαιτεί την άμεση άσκηση έφεσης από την εισαγγελία ώστε να οδηγηθεί αμέσως στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος. Ποτέ ξανά φασισμός! Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

22 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

22 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

23 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

23 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

23 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

23 hours ago

This website uses cookies.