17.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανεπιθύμητοι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου:

Με αφορμή τα συλλαλητήρια για το “Μακεδονικό” η Χρυσή Αυγή και συνολικά η ακροδεξιά προσπαθούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Οι επιθέσεις τόσο τις ημέρες των συλλαλητηρίων στη Libertatia, και το Θέατρο Εμπρός όσο και η επίθεση του Τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά με τον τραυματισμό πέντε αγωνιστών, εκ των οποίων και η Ελευθερία Τομπατζόγλου δικηγόρος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στη δίκη των νεοναζί δολοφόνων, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των νεοναζί να ξαναβγούν στην επιφάνεια με επιδείξεις πυγμής ύστερα από το “πλυντήριο” των εθνικιστικών συλλαλητηρίων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Χρυσή Αυγή Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με τον αρχιφασίστα Λαγό, με τον τίτλο να αναφέρεται προκλητικά στην “κόκκινη τρομοκρατία που δε λυγίζει τους εθνικιστές.” Μία εκδήλωση για να “ντουρώσει” τα μέλη της, μετά από τις απανωτές αποτυχίες της να βγει ενισχυμένη. Σε όλη την Ελλάδα, μετά από κάθε της επίθεση, οργανώνονται κινητοποιήσεις από χιλιάδες λαού, αντιφασίστες και αντιφασίστριες που τσακίζουν στην πράξη το φασισμό. Στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, οι μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, τους έχουν καταστήσει ξεκάθαρο πως είναι παραπάνω από ανεπιθύμητοι.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό και τους σύγχρονους εκφραστές του, τους χρυσαυγίτες, δε μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν, πολύ περισσότερο όσους αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό και στο σύστημα που εκτρέφει τα ναζιστικά φίδια για να επιβάλλει την κυριαρχία του. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η Χ.Α. στη Βουλή ψηφίζει πάντα υπέρ του κεφαλαίου, των αφεντικών και των τραπεζών κι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Η δίκη της έχει δώσει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση με εξοπλισμό και κατήχηση των ταγμάτων εφόδου ώστε να σπείρουν τον τρόμο, τη βία και το μίσος ενάντια στους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους Ρομά, τους αριστερούς, τους ομοφυλόφιλους, τα εργατικά σωματεία και συνολικά σε όσους στέκονται εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους.

Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να εξισώσει στην συνείδηση του κόσμου τον Κομμουνισμό, την ιδεολογία της δικαιοσύνης και της ισότητας όλων των ανθρώπων όπου και σε όποιες συνθήκες κι αν έτυχε να γεννηθούν, με την ιδεολογία του μίσους και της ανισότητας που αιματοκύλησε ήδη μια φορά τον κόσμο με τόσο βάναυσο τρόπο, που -ακόμη και τόσα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – δε μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους τη βαρβαρότητα

Όσο η αστική δικαιοσύνη ρίχνει “στα μαλακά” τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, που έχουν κάνει εκατοντάδες επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών. Με τον Ρουπακιά να είναι ήδη έξω από την φυλακή και δεκάδες άλλους που είχαν δικαστήρια για επιθέσεις να «καταδικάζονται» με κάτι χρόνια αναστολή και να μην βλέπουν καν την είσοδο της φυλακής αποδεικνύει πόσο τους χρειάζεται το σύστημα για να επιβιώσει .

Εμείς καθιστούμε σαφές πως.. υπολογίζουν χωρίς εμάς! Ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία  δε θα αφήσουμε σπιθαμή τόπου στο φασισμό! Γι’ αυτό και στις 17 Μάρτη, μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, συντονιζόμαστε με όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη και οργανώνουμε και στο Ηράκλειο αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωση.

Τη Βιάννο και τα Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί,

φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...