18.2 C
Chania
Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2026

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να σταματήσει κάθε δίωξη και να δικαιωθούν οι απλήρωτοι ναυτεργάτες της ΝΕΛ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με την προσαγωγή των διαμαρτυρόμενων απλήρωτων ναυτεργατών της ΝΕΛ:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη μαζική προσαγωγή την Τρίτη 18/8 των διαμαρτυρόμενων απλήρωτων ναυτεργατών της ΝΕΛ έξω από το Μαξίμου όπου ζητούσαν συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Τελικά παρά τις διαβεβαιώσεις για συνάντηση, τους επιτέθηκε η αστυνομία γιατί «ενοχλούσαν» με τη διαμαρτυρία τους ενοίκους του Μαξίμου!

Οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες, απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, πέρα από τη βρόμικη και άθλια τακτική της εργοδοσίας έχουν να αντιμετωπίσουν και την κρατική καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα όργανα και οι μηχανισμοί ενός κράτους που επιτρέπει την εργοδοτική ασυδοσία με νόμιμους και παράνομους τρόπους, δείχνουν ότι εχθρός είναι ο εργαζόμενος λαός.

Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της καταστολής και της αστυνομικής βαρβαρότητας των προκατόχων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτή είναι προϋπόθεση για να επιβάλλει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο που συμφώνησε με ΕΕ-ΔΝΤ.

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των εργαζομένων της ΝΕΛ, να σταματήσει η ασυλία της εργοδοσίας και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, με παράλληλη διασφάλιση της εργασίας τους.

Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση των ναυτιλιακών εταιριών η οριστική λύση είναι δημόσιος φορέας ναυτικών συγκοινωνιών, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, λειτουργία με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, τα εργασιακά δικαιώματα και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη της Ράνιας Καταβούτα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για ομιλίες και ποιητικό εργαστήριο

Η δρ. Ράνια Καταβούτα από το Πανεπιστήμιο Σαγκάης επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις 11-15 Μαΐου. Δύο ομιλίες για Βέη και Καζαντζάκη, εκδήλωση ΚΕΛΚΙΠ και ποιητικό εργαστήριο.

ΕΛΜΕ Χανίων: Κάλεσμα στην εργατική Πρωτομαγιά με αιχμές για πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Αιχμές για πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ, εκπαίδευση και Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σύλληψη 28χρονου στο Ηράκλειο : Είχε 8 σκυλιά χωρίς να τηρεί τη νομοθεσία περί ευζωίας ζώων συντροφιάς

Σύλληψη 28χρονου στο Δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου για παραβάσεις νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων. Διατηρούσε 8 σκυλιά χωρίς εμβολιασμό και βιβλιάρια υγείας.

Λαϊκή Συσπείρωση: Η σύνδεση ΒΟΑΚ με αεροδρόμιο Χανίων «θυσιάζεται» για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης καταγγέλλει ότι η σύνδεση ΒΟΑΚ με αεροδρόμιο Χανίων και λιμάνι Σούδας καθυστερεί λόγω νατοϊκών συμφερόντων. Το θέμα έρχεται στη συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφέρειας.