27.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων: Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη, 10πμ στην Αγορά

Ημερομηνία:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΡΑ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10πμ ΑΓΟΡΑ

Μια ακόμα αποφασιστική περίοδος, στον πόλεμο που έχουμε, ανοίγεται μπροστά μας. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πείσει ότι «διαπραγματεύεται» με την τρόικα να «μην υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο». Όμως τα βάρβαρα μέτρα, είναι ήδη αποφασισμένα και προχωράνε. Πίσω από το παραμύθι της «επαναδιαπραγμάτευσης» νέος καταιγισμός μέτρων ετοιμάζεται με περικοπές 1,8δις ευρώ από την κοινωνική ασφάλιση, νέα χαράτσια, 25ευρω εισιτήριο στα νοσοκομεία, χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, δουλειά την Κυριακή και εργασιακή κόλαση στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπήρξε μέτρο που να μην συνάντησε την αντίσταση των εργαζόμενων. Από τον μεγαλειώδη αγώνα στην ΕΡΤ που συνεχίζεται, έως την απεργία των καθηγητών. Από τις συγκλονιστικές διαδηλώσεις για την δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Π. Φύσσα, έως τις ηρωικές Σκουριές. Από τους άνεργους βιομηχανικούς εργάτες της Εύβοιας έως  την συγκλονιστική απεργία διάρκειας των διοικητικών στα ΑΕΙ ενάντια στην διάλυση των πανεπιστημίων, η κοινωνία δεν σιωπά, δεν υποτάσσεται, μέσα σε μεγάλες δυσκολίες συνεχίζει να παλεύει. Οι μαχόμενες δυνάμεις πρέπει να δυναμώσουμε τους αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, να τους οργανώσουμε από κάτω με μαζικές γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και συντονισμό των ίδιων των σωματείων, να κάνουμε τον δικό μας αγωνιστικό σχεδιασμό, κάνοντας την απεργία στις 6 του Νοέμβρη σταθμό και αφετηρία στην  κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των αντιλαϊκών πολιτικών της.  Για κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Να ανοίξουμε το δρόμο που μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή που μας απειλεί, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής που οδηγεί σε μια κοινωνία με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ